muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les dates clau: Gijón, de possible candidat a vetat pel seu propi partit

Les dates clau des del moment que Álvaro Gijón va decidir presentar-se a encapçalar la llista del PP balear al Congrés dels Diputats fins que ha estat vetat pel seu propi partit, decisió que podria estar relacionada amb una presumpta vinculació amb la trama de corrupció policial a Palma. 

Dijous 22 d’octubre: Quatre candidats a encapçalar la llista del PP balear

Quatre persones expressaven el seu desig d'encapçalar la llista del PP al Congrés de diputats a les pròximes eleccions generals. Mateu Isern, Álvaro Gijón, Miquel Ramis i Isabel Borrego eren, en aquell moment les persones que d'una manera o altra expressaven la seva voluntat de ser el número 1 per Balears del partit conservador.


Divendres 4 de novembre: Isern elegit cap de llista amb un ampli suport, Gijón anirà en quarta posició

Mateo Isern és elegit cap de llista del PP de les Balears al Congrés dels Diputats en les eleccions generals del 20 de desembre (20D) amb 99 vots sobre 161 de vàlids, el que representa el 61,5%.

Per part seva, Álvaro Gijón va rebre 51 vots (31,67%) i anirà en quarta posició, ja que la segona i la tercera s’havien de triar des d'Eivissa i Menorca els pròxims dies. Miquel Ramis i Catalina Soler seran els caps de llista al Senat amb 77 vots i 61, respectivament.


Dimarts 10 de novembre: El PP estatal no accepta la candidatura de Gijón

Se sabia que el número 4 de la llista al Congrés dels Diputats, Álvaro Gijón, no anirà com a tal després que el Comitè Electoral Nacional del PP no acceptés la seva candidatura. Gijón va ser substituït en la llista al Congrés per a les eleccions generals del 20 de desembre per Mariona Ares, i la resta de candidats pugen un lloc.

Mateo Isern es mantingué com a cap de llista, José Vicente Marí (Eivissa) com a segon i Águeda Reynés com a tercera candidata (Menorca). Anna Negre (Formentera) pujà al cinquè lloc, Juan Carlos Grau (Menorca) al sisè i Laura Berná al setè.


Dimecres 11 de novembre: El PP balear mostra la seva indignació per la decisió del comitè nacional del seu partit

El president del PP de Palma, José María Rodríguez, assegurava dimecres que el rebuig del Comitè Electoral Nacional a Álvaro Gijón era un «fet insòlit i decebedor» i per la qual cosa se sentien «ofesos». També demanaven que Gijón fos reincorporat a la llista.

Per la seva banda, el secretari general del PP a Balears, Andreu Ferrer, avançava que el mateix dijous se celebraria un Comitè de Direcció urgent en què previsiblement es confirmaria la posició de rebuig a aquesta decisió presa a Madrid i es demanaria que es respecti la voluntat del partit a Balears presa de manera «democràtica» per les juntes insulars.


Dijous 12 de novembre: Gijón denuncia que algú «ha hagut d'anar a Madrid i explicar una sèrie de motius que s'han cregut» i el PP balear recapacita i acata la decisió

El diputat del Grup Parlamentari Popular Álvaro Gijón assegurava dijous, que «per parlar clar, a mi a Madrid no em coneixen, algú ha hagut d'anar i explicar una sèrie de motius que s'han cregut».

El president del PP a les Balears, Miquel Vidal, per la seva banda, assegurava que en contra del que van explicar el dia anterior, havien recapacitat i acaten la decisió del Comitè Electoral Nacional de rebutjar Álvaro Gijón com a número quatre de la llista de les Balears al Congrés dels Diputats.


Divendres 13 de novembre: Algú va fer arribar un dossier a Génova que vinculava a Gijón amb la corrupció a la Policia Local de Palma

El divendres, el Diari de Balears va publicar en exclusiva que algú li havia fet arribar a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal un dossier que vinculava de manera directa Gijón amb la trama de corrupció descoberta a la Policia Local de Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 5 anys

És que interessa tan poc, el que fan dins casa seva, aquesta genteta!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris