muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Jarabo emplaça Fernando Navarro a debatre sobre l'«apartheid sanitari» que proposa Ciutadans

Alberto Jarabo, secretari general de Podem, repta a un debat a Fernando Navarro i demana explicacions a Albert Rivera per la seva proposta d’apartheid sanitari.

Alberto jarabo i Brígida Mora durant la roda de premsa d'aquest dijous.

Podem

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha reptat aquest dijous a un debat al candidat de Ciutadans per les Illes Balears, Fernando Navarro, i ha demanat explicacions al líder del partit, Albert Rivera, sobre la seva proposta d’«apartheid sanitari».

Rivera serà aquest divendres a Palma i té previst visitar el seu grup parlamentari a les illes. Jarabo ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què ha estat acompanyat de la responsable de Sanitat del consell ciutadà autonòmic, Brígida Mora.

«En aquesta Comunitat el patiment produït per l’apartheid sanitari va acabar fa només quatre mesos. El candidat de Ciutadans Fernando Navarro va ser una peça clau en la implantació d’aquesta dramàtica mesura a les illes», ha considerat Jarabo.

«Els moviments socials van criticar particularment el cel que es va posar a les illes per dur a terme l’apartheid sanitari i en particular a l’hospital d’Inca on Fernando Navarro, candidat de Ciutadans al congrés, n’era el gerent, càrrec del qual va a haver de dimitir ateses les dramàtiques conseqüències que va tenir», ha recordat el secretari general en referència a la mort d'Alpha Pam, que va morir a causa d’una tuberculosi no diagnosticada el passat 21 d’abril de 2013 i que va ser atès de forma «defectuosa» i «deficient». «Entre altres casos que han esdevingut a les illes», ha dit Jarabo.
Des de Podem asseguren que no s'obliden d'Alpha Pam «ni de tants altres que van patir en silenci aquesta injustícia racista que un país com Espanya no es pot permetre».

A més a més, asseguren que «Ciutadans encara no ha aclarit la seva proposta d’apartheid sanitari que vol incloure al seu programa electoral. Esperem que amb la visita d'Albert Ribera a les Illes Balears l’aclareixin i sobretot que digui quines infeccions cobrirà a les persones a les quals es retiri la targeta sanitària».

Jarabo també advertia tant a Rivera com el candidat Fernando Navarro: «Han de saber molt bé les dramàtiques conseqüències que aquesta mesura pot tenir».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jonjo, fa mes de 5 anys

hei xisco,has dit apartheid dels catellanoparlants?
t,has begut s,enteniment?
els qui no podem viure en la nostra llengua som els nadius de s,illa,que per cert també dominam la vostra.

Valoració:2menosmas
Per xisco, fa mes de 5 anys

Es curioso que Jarabo hable del apartheid sanitario de Ciudadanos, y no hable del apartheid lingüistico de podemos en contra de los castellanoparlantes, que no pueden estudiar en su lengua materna en esta comunidad. Son casta rancia y casposa

Valoració:-12menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

No hi ha medicines que curin la tuberculosi, ès consequència de la nutrició.

Si se passa de una bona zona alimentària com el Senegal a una zona com Mallorca se ha de patir la degeneració del sistema immunològic.

Estudis sobre tuberculosi.

"Un determinant principal de mortalitat de la tuberculosi ès la nutrició.
La mortalitat a causa de tuberculosi se incrementa considerablement quan se passa de arees més prosperes a arees més pobres."

Veim lo mateix a Suècia, encara que amb un grau manco marcat. L'augment de la mortalitat per tuberculosi que se registrà de 1914-1916, fou per l'augment per el consum de pa i farina, mentre que el de la carn disminuí. Després de 1916 veim una caiguda constant i contínua de la mortalitat per tuberculosi, i an el mateix temps els aliments de farina van caure mentre que el consum de carn i peix augmentà ràpidament. Ès mester afegir també que a Anglaterra, un augment de la mortalitat per tuberculosi va coincidir amb un menor consum de carn i mantega i un augment del consum d'aliments de farina. ... S'ha produït un augment similar de la mortalitat per tuberculosi en pràcticament tots els països bel·ligerants a Europa durant i des de la Segona Guerra Mundial i per raons exactament similars, és a dir, una gran reducció an el consum de aliments rics en proteïnes, com la carn, el peix i els ous, juntament amb un augment an el consum dels productes alimentaris amb midó més disponibles i més barats. "

"La tuberculosi va augmentar dramàticament an el Japó, poc després que els japonesos van adquirir una font barata de sucre a l'illa de Formosa (Taiwan), a 1910. Gran Bretanya va experimentar un dramàtic augment de morts per tuberculosi durant els anys 1700, especialment entre els treballadors de les fàbriques de sucre i refineries ".

"La conclusió és que el sucre altera la química del cos i suprimeix el sistema immunològic. Una vegada que el sistema immunològic se suprimeix, se obr la porta a les malalties infeccioses i degeneratives. Com més fort sigui el sistema immunològic, més fàcil és per al cos a combatre les malalties infeccioses i degeneratives. "-

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Jo crec que Ciudadanos, està encara més a la dreta que el PP.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris