nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

L'executiva nacional d'ERC dissol l'executiva del partit a Mallorca

L'executiva nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit dissoldre l'executiva del partit a Mallorca i nomenar una gestora insular, segons ha informat aquest partit en un comunicat.

La decisió té lloc després que ERC-Mallorca va celebrar fa uns dies congrés insular en el qual la candidatura d'Antoni Llompart va obtenir el 52,88% de vots front del 45,19% de la del batle de Bunyola, Andreu Bujosa.

Els estatuts del partit preveuen que si la candidatura guanyadora no aconsegueix un mínim del 55% dels vots emesos, la secretaria nacional d'Organització, o l'òrgan en qui delegui, ha de «establir un marc de diàleg per aconseguir la fusió de les candidatures» .

D'acord amb aquest mandat estatutari, durant el darrer mes s'han mantingut converses per aconseguir aquesta fusió, converses que, malgrat tots els esforços, han resultat infructuoses.

La gestora insular de Mallorca està presidida per Guillem Morro, actual president d'ERC a les illes.

La principal tasca de la gestora insular, que dirigirà el partit de forma transitòria, serà establir les bases per a la celebració d'un congrés, tot i que no s'estableix cap limitació temporal per a aquest encàrrec.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MARTA, fa mes de 5 anys

MALLORCA and BALEARIC ISLANDS ARE NOT CATALUNYA AND THE INVENTED PASSTISSOS CATALANS ...!!!! ARRUUUIX DE CA NOSTRA ..!!!

Sempre Mallorquins i Balears Catalans ni de Conya..!!
BARCOOOO ...!!!

Valoració:-11menosmas
Per arg, fa mes de 5 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:-1menosmas
Per Enhorabona, fa mes de 5 anys

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista.
Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-15menosmas
Per Lladonitis, fa mes de 5 anys

Obra d'en Lladó, idò!

Valoració:1menosmas
Per Rialles, fa mes de 5 anys

No sé si ERC és morta o no. Ara morirnos de rialles si que ho fem. De rdícul en ridícul, i els de la CUP menjantvos el terreny.

Valoració:3menosmas
Per No, no, no, Jaumeco, fa mes de 5 anys

Tens raó de que JA ERA BEN HORA.

I estàs ben arreglat si penses que Esquerra és morta.

Salut!

Valoració:0menosmas
Per Enhorabona, fa mes de 5 anys

Enhorabona al Calvo Cadiretes!

Valoració:2menosmas
Per Jaumeco, fa mes de 5 anys

Ja era ben hora, Junqueras... JA ERA BEN HORA!
Ara bé, crec que s'arriba massa tard i que, per desgràcia, ERC-Mallorca és morta.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris