muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

El Pi presenta una esmena a la totalitat dels pressuposts perquè «no aposten per l'impuls econòmic»

El Pi presentarà una esmena als pressuposts.

Arxiu

El PI ha presentat una esmena a la totalitat dels pressuposts perquè «no aposten per l'impuls econòmic». El grup parlamentari critica la manca de suport a la petita i mitjana empresa, les partides destinades a indústria i innovació, que són poc significatives, i l’augment de la càrrega impositiva que afectarà la butxaca de tots aquells ciutadans que fa anys que pateixen la crisi econòmica.

El PI, en aquest sentit, aposta per donar suport a la petita i mitjana empresa per ser aquells que més han patit la crisi econòmica. La formació recorda que l’economia balear vol sortir de la crisi i per això moltes empreses han hagut de fer ajustaments. «L’augment de la càrrega impositiva actua contra el teixit empresarial i contra la necessària recuperació del consum», ha assegurat.

Per aquest motiu el PI reclama conèixer si s’ha fet o es farà un Pla d’eficiència consensuat que posi sobre la taula la prioritat en les despeses de l’Executiu. Un pla que, d’altra banda, el Govern va assumir i anunciar en comissió d’Hisenda.

A més la formació reclama «una partida econòmica que ara no es contempla per reconèixer el complement de carrera professional dels treballadors dels Serveis Generals. En cap cas és just que una vegada més es deixi de banda aquest col·lectiu després d’aprovar-lo per a Sanitat i Educació –en forma de sexennis.»

El grup parlamentari adverteix que aquests pressuposts «no fa una aposta decidida per l’empresa, la producció i la indústria balear i gairebé no inverteix en un model econòmic. A més, augmenten els imposts».

«L’increment de la càrrega impositiva sobre tributs que ja existeixen com són l’IRPF o el de successions suposarà un perjudici per la competitivitat», ha assegurat la formació. A més el PI rebutja fermament l’increment de l’impost de patrimoni i recorda que en el seu programa electoral defensava la supressió de l’impost de successions i donacions.

Finalment el PI exposa que per evitar més imposts i més ofegament econòmic la solució és plantar-se davant Madrid.«S’ha de fer un front comú per a la millora del finançament, Balears té els mateixos deures i la meitat de drets que la resta de l’Estat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per spain is pain, fa mes de 5 anys

El problema d'aquests pressupost és que el PI no en "toca " cap.

Valoració:4menosmas
Per El PPi?, fa mes de 5 anys

Als traïdors no se´ls ha de fer cas.

Valoració:1menosmas
Per Enric, fa mes de 5 anys


Molt bé pel Pi, idò!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris