nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

L'Assemblea de Docents assegura que el pressupost educatiu és «insuficient i decebedor»

L'Assemblea considera que el pressupost destinat a Educació és «decebedor».

Arxiu

El comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ha qualificat la proposta de pressupost educatiu per 2016 presentada pel Govern d'«insuficient i decebedor» i ha assegurat que es tracta d'un projecte «continuista amb els del Govern Bauzà».

L'entitat ha criticat que del pressupost de 2015, es va dedicar un 19'22% a Educació, mentre que en la proposta de pressupost per 2016 s'ha proposat un 19,26%. En termes absoluts, a la partida de 2016 es destinen 41'57 milions d'euros més. «No veiem un gran canvi que mostri que, com s'havia declarat, l'Educació sigui prioritària per aquest Govern», han manifestat.

L'Assemblea també ha subratllat que la partida pressupostària en Educació passa dels 775'65 milions d'euros de 2015 a 817'21 per 2016, la qual cosa representa un augment del 5'36%, però consideren que aquest percentatge «queda lluny de l'expectativa creada amb els programes electorals dels partits que recolzen al Govern i resulta decebedora».

«Si ens fixem en l'augment de la partida pressupostària respecte al PIB, el 2015 el pressupost en Educació va representar un 2'89 del PIB de Balears. La proposta per 2016, tenint en compte que el PIB serà un 3% més elevat, segons el Govern, quedarà en un 2'96%. Veiem un lamentable augment de 7 centenes que ens torna a deixar amb un pressupost educatiu molt pobre amb una inversió per sota del 3% i molt lluny de la mitjana espanyola, que ara mateix està entorn del 4% i de la mitjana europea que està al 5'3%», ha manifestat l'entitat.

Incompliment dels programes
Així, l'Assemblea ha denunciat l'incompliment dels programes electorals, malgrat les veus que «per activa i per passiva, intentaven justificar aquests pressupostos d'acord amb dos arguments: l'elevat deute de la Comunitat Autònoma, herència del Govern Bauzá, i l'espoli fiscal al qual les Illes Balears estan sotmeses».

En aquest sentit, l'Assemblea ha argumentat que «la situació d'endeutament de la Comunitat Autònoma i l'infrafinançament de la mateixa ja eren coneguts quan es van redactar els programes electorals», per la qual cosa «ara no poden ser una excusa per al seu incompliment».

A més, han mantingut que no han vist «mesures valentes i decidides per part d'aquest Govern ni dels partits que ho recolzen per qüestionar la legitimitat del deute, per negociar el seu pagament o per exigir un millor finançament a Madrid».

L'entitat, en aquest sentit, ha reiterat que «la proposta de pressupost no està a l'altura de les necessitats del nostre sistema educatiu, no respon a les urgències que el mateix presenta (pla de xoc per a la disminució de les ràtios, millora de l'atenció a l'alumnat amb més necessitats, millora d'infraestructures ...) i no és conseqüent amb l'important moviment i amb la gran preocupació social per l'Educació que ha mostrat la nostra societat en els últims anys». «Només queda l'esperança que aquest pressupost sigui esmenat i modificat en la seva tramitació en el Parlament», ha conclòs l'Assemblea.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Joan A. S., fa mes de 5 anys

Ah, i del Tricentenari!

...Mare de Déu!

Valoració:3menosmas
Per Joan A. S., fa mes de 5 anys

He rebut un correu de l'assemblea de docents fent propaganda d'unes jornades de formació fetes per una empresa...

Ara només falta fer propaganda d'un banc.

Companys, hem perdut el nord!

Valoració:4menosmas
Per Enhorabona, fa mes de 5 anys

Vull donar la meva enhorabona a "Sa tonada des munyir".
Dius que treballes a un centre, i per tant ja fas molt més que els alliberats de UOB.
Sí, els altres sindicats també en tenen d'alliberats, però no van mentir a ningú. En canvi, aquets farsants de UOB anaven pels claustres dient que ells no en tindrien d'alliberats i al cap de QINZE dues ja en tenien.
Farsants.
Expulsió immediata de UOB del comité de vaga!!!

Valoració:6menosmas
Per Maria Antònia C., fa mes de 5 anys

"No ens mamam el dit": jo no estic afiliada a cap sindicat i molt menys alliberada.
Aclarit això, hem de reconèixer "mal que te pese" que han aconseguit més coses concretes CCOO i STEI que l'Assemblea.

I amb tristor he de dir que persones alienes a "educació" em demanen sovint "què passa amb l'Assemblea de docents?" amb un sentit negatiu.

L'Assemblea està malbaratant el prestigi que vàrem aconseguir.

I potser no ho vols veure, però STEI i CCOO l'han guanyada per ma i l'actitud frontista de l'Assemblea els reforça cada dia més. Crec que estau ml aconsellats o mal dirigits. Reflexionu-ho...

Valoració:11menosmas
Per Sa tonada des munyir, fa mes de 5 anys

A aquest que diu que el que escriu aquí és un alliberat li hauríem de puntualitzar:
1. No som alliberat de res. Faig classe de ciències a un institut.
2. Els alliberats també poden expressar la seva opinió perquè hi ha llibertat d'expressió.
3. Avui és diumenge i el temps lliure del diumenge el dedicam a allò que el volem dedicar.
4. El que ha fet el comunicat sense consultar ningú ha estat el grupuscle del comitè de vaga de l'assemblea.
5. Aquest grupuscle no ha estat elegit en cap votació
6. Aquest grupuscle que critica que el pressupost és "insuficient i decebedor" és el responsable d'administrar els doblers de la caixa de resistència. En aquests moments hi ha més de 200.000 euros que no s'han repartit i que pertanyen moralment als vaguistes. Jo mateix em consider una persona estafada perquè tenen una part de doblers que em correspondrien.
7. A partir d'ara, el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ha de fer aquestes passes si vol mantenir un mínim de dignitat:
a) Expulsar els membres de la UOB del comitè de vaga
b) Repartir la caixa de resistència
c) Dimitir
d) Convocar eleccions democràtiques als òrgans de l'assemblea

Valoració:9menosmas
Per Terenci, fa mes de 5 anys

Molt bé docents, idò ara tornau votar a partits estatals que mos espolien. I després tornau reclamar pasta pel pressupost d'educació. Molt coherent tot plegat.

Valoració:0menosmas
Per Neus, fa mes de 5 anys

Senyors del dbalears.cat, no digueu que "l'assemblea diu tal cosa". Posau ""DOS O TRES SUBJECTES QUE MANEGEN EL COTARRO DEL COMITÈ DE VAGA, DIUEN TAL COSA"
Fa estona que els poders fàctics de l'Assemblea s'han radicalitzat i no es representen ni a ells mateixos. Tenc constància que entre ells tampoc no es poden sofrir perquè hi havia membres del comitè que apostaven per la desconvocatòria de la vaga indefinida i el grup radical UOB va maniobrar per mantenir el conflicte i per crear-ne de nous, de conflictes.
No, no és això companys. Companys no és per això que vàrem lluitar. Vàrem demanar diàleg i ara aquests radicals que controlen l'assemblea són els que impedeixen qualsevol possibilitat de parlar.
És molt trist.

Valoració:6menosmas
Per @ No ens mamam el dit, fa mes de 5 anys

No et deixis enganar, sempre és el mateix que escriu amb diferents noms. És un alliberat de l'STEI que té molt de temps lliure, però mai justificarà el fet de que hagi de ser una assemblea de docents la que ens defensi degut a la inutilitat dels sindicats.

Valoració:-6menosmas
Per Preocupat, fa mes de 5 anys

Amb preocupació veig que el "mamador de dits" intenta justificar la perpetuació del comité de vaga sense que hi hagi hagut cap procés ni d'elecció ni de renovació dels seus membres. Mai s'ha fet públic per què unes persones poden formar part del comité i unes altres no. Tot és obscurantisme interessat per part dels que sempre manipulen.

Valoració:6menosmas
Per Demòcrates, fa mes de 5 anys

Si el comité de vaga és taaaan demòcrata perquè no accepta la petició feta per vàries assemblees de centre de realitzar una consulta sobre la convocatòria de la vaga indefinida?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris