nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La nova direcció d'IB3 podrà ser designada sense el suport del PP

El nou director general de l'Ens públic serà elegit pel vot a favor de 3/5 parts del Parlament, o per majoria absoluta transcorregut un mes després de la primera votació

Patrícia Font de Més per Menorca, Alberto Jarabo de Podem, Pilar Costa del PSIB-PSOE i David Abril de Més per Mallorca durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Podem

Els grups parlamentaris Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem Illes Balears han registrat avui matí al Parlament una proposta «perquè IB3 torni a ser un mitjà de comunicació públic, plural i veraç, a diferència del que ha estat aquests quatre anys».

Els portaveus de les formacions signants dels Acords Pel Canvi —Pilar Costa, Alberto Jarabo, David Abril i Patrícia Font— han explicat que la reforma de la Llei d’IB3 inclou que l’elecció del director general de l’ens i del nou Consell d’Administració només necessiti el vot favorable de tres cinquenes parts de la cambra autonòmica, i de la majoria absoluta, transcorregut un mes de la primera votació si no fos possible un acord en el primer cas.

Pel que fa a la internalització dels serveis informatius de la ràdio i televisió públiques, els quatre portaveus han especificat que la reforma «recupera la redacció exacta de la llei originària d’IB3, i estableix que sigui el nou equip directiu qui decideixi el model d’informatius a seguir». Així i tot, els quatre grups parlamentaris han insistit que l’objectiu «és obrir ara el debat sobre quin model de mitjans públics es vol i abans que s’hagi definit qui serà el nou director general, tot i que la intenció és acabar possibilitant una internalització dels serveis informatius».

La intenció dels partits signants dels Acords Pel Canvi és un canvi en la gestió dels mitjans públics de les Balears, després d’una legislatura «amb manca de legitimitat dels membres del Consell d’Administració, amb mostres de manipulació i amb manca de servei públic. Tot això, per atendre el dret de la ciutadania a rebre una informació plural i veraç».

Finalment, PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem Balears han avançat que el nou director general podrà aprovar contractes fins a 300.000 euros, mentre que els contractes de quanties superiors hauran de passar pel Consell d’Administració.

El text ha estat enviat a tots els grups parlamentaris per rebre'n suggeriments. De moment no s’ha rebut cap esmena i, per tant, s’ha tornat a convidar els grups de l’oposició a millorar aquesta reforma durant la tramitació parlamentària.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 5 anys

ja ja ja

DEMOCRACIA


JA J AJA JA

votacions a la carta...... i despres es posen la bandera....

Valoració:0menosmas
Per ramon, fa mes de 5 anys

La rèmora del PP convé que desaparegui i torni al seu PPaleolític.

Valoració:4menosmas
Per ALM, fa mes de 5 anys

A veure si ho aconsegueixen, que IB3 sigui "un mitjà de comunicació públic, plural i veraç". I en el que, en boca dels seus locutors i presentadors de programes i entrevistadors, es respecti la correcció lingüística. Si no en saben prou, que es dediquin a una altra cosa.

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 5 anys

Com te que ser, nomes faltaria. Que es pot esperar d'aquesta gent del PP?, res bo

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris