algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El Consell de Mallorca acomiada la seva Diada postissa amb un acte molt lluït i un discurs reivindicatiu

L'acte ha servit per lliurar les medalles del Consell de Mallorca.

C.M.

Aquest dissabte 12 de setembre de 2015 s'ha celebrat l'acte central de la Diada institucional del Consell de Mallorca amb la sospita que, probablement, serà el darrer 12 de setembre que es farà tal celebració.

L'acte central de la Diada del Consell de Mallorca es va fer al Teatre Principal de Palma, que registrà un ple gairebé absolut.

Entre els assistents hi havia, a més de tots els membres del Consell de Govern del Consell, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la presidenta del Parlament, Xelo Huertas i diversos batles de municipis de Mallorca, entre els quals el de Palma, José Hila.

L'acte serví per lliurar els premis d'enguany. La Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca, Categoria d’Or, va ser per a Guillem Fullana i Hada d’Efak, a títol pòstum.

Una altra Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca, Categoria d’Or, a Aina Moll i Marquès; al Pare Josep Maria Casasnovas Despujol; a la Institució Pública Antoni M. Alcover; a l’Escola de Música i Danses de Mallorca; al col·lectiu de Dones de Llevant.

També es nomenaren com a Fill Predilecte de l’illa de Mallorca a Gabriel Alomar i Villalonga i com a Filla Adoptiva de l’illa de Mallorca, a Monserrat Casas i Ametller.

Els premis Jaume II de 2015 varen ser per a l'associació Memòria de Mallorca, Plataforma d'afectats per la hipoteca, Llosetense C.F, Coral de Sant Jaume i magatzems Casa Roca.

El President del Consell va fer un important i contundent discurs, durant el qual denuncià la situació d'espoliació fiscal que pateixen Mallorca i les Balears: «No pot ser que cada any vegem partir per no tornar més de 3.000 milions d'euros, el 14% del PIB; d'això se'n diu espoli. Aportam més que ningú i rebem menys que ningú. D'això, al meu poble, se'n diu fotuts i banyuts!» i encara afegí que hem de dir basta «d'una forma contundent. No demanam cap caprici: demanam justícia».

Ensenyat es dirigí a les autoritats presents de manera directa: «Presidenta Armengol: hem de renegociar el finançament de la Comunitat, perquè això repercuteix en consells, ajuntaments i ciutadans». «Presidenta Huertas, esperam una nova Llei de Consells, ambiciosa i adaptada al nou Estatut i a les noves realitats». «Batles i batlesses, molts dels quals veig aquí: comptau amb nosaltres!». A continuació, el grup musical Taverners interpretà Siau qui sou, de Guillem d'Efak. L'acte institucional de la Diada del Consell de Mallorca amb la interpretació de La Balanguera.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per O..., fa mes de 5 anys

O també el 2 de juliol.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys

Hoooooooooola, bon dia, companyons...

Como ja haurieu de sebre, jo som mig mallorquí, mig valencià, 100% producte espanyol. Jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Catalunya, com més enfora millor. Jo som mallorquí, com a mallorquí espanyol, i com a espanyol europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-8menosmas
Per indignat, fa mes de 5 anys

La diada de Mallorca és el 31 de desembre. Ni més ni pus.
@dubio personalment crec que el que s'hauria de minvar és el Govern i dotar de més competències el consells. Crec que cada illa és un món i que han de poder decidir per elles mateixes.

Valoració:3menosmas
Per astorat, fa mes de 5 anys

I que va passar l'onze de juliol? i de quin any?

Valoració:-1menosmas
Per I si..., fa mes de 5 anys

I si se celebràs l´11 de Juliol? Per que no oblidem mai que va passar i que no es torni repetir.

Valoració:3menosmas
Per ALM, fa mes de 5 anys

La diada d'ahir no té res de postissa, si bé es pot discutir que se celebri en la data més adequada. A mi em sembla que seria més lògic que tingués lloc el 31 de desembre, i que fos un dia festiu, però els comeciants no ho consentiran.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

I tan postissa! Diada gonella, diaria jo, que encara no entenc com se´ls va ocòrrer als d´Unio Mallorquina celebrar aquest dia, havent tantes dates significatives a la nostra Història? Si qualcú ho sap, m´agradaria que ho explicàs, me referesc a qualcú normal, evidentment.

Valoració:17menosmas
Per dubio, fa mes de 5 anys

Solo una pregunta. ¿Cuánto cuestan cada mes todos estos y algunos más, de los impuestos de los ciudadanos?.

Y termino. ¿Cuándo desaparecerá el Consell de Mallorca por inútil e innecesario?

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris