lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

MÉS rebutja la suspensió de governs autonòmics

Nel Martí, portaveu parlamentari de MÉS per Menorca.

Nel Martí

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca han presentat una proposició no de llei per rebutjar la possible reforma del PP per suspendre els governs autonòmics que no acatin les sentències del Tribunal Constitucional.

«En aquesta setmana en què s'ha celebrat la multitudinària diada del 11S i s'ha obert la campanya de les eleccions catalanes, els tics neocentralistes i antidemocràtics del govern espanyol s'han incrementat de manera preocupant, amb episodis lamentables com les declaracions del Ministeri de defensa sobre la possibilitat de fer servir l'exèrcit en cas necessari, o la reforma exprès del Tribunal Constitucional mitjançant un projecte de llei defensat pel PP que planteja suspendre els governs autonòmics que no acatin les sentències del TC», ha assegurat la formació.

Un plantejament que segons Nel Martí, portaveu del grup parlamentari MÉS per Menorca, «xoca amb les aspiracions democràtiques de la ciutadania i que respon a una lògica d'empitjorar els conflictes entre l'Estat i les CCAA, en lloc de mirar de resoldre'ls».

Per la seva banda, David Abril ha denunciat la hipocresia d'un PP que «només fa servir la Constitució com arma repressiva i selectiva, perquè les inversions estatutàries, en el nostre cas, formen part d'una Llei orgànica, com és l'Estatut, i aquí la Constitució per tant s'incompleix, però això sembla preocupar poc al PP»

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca han presentat conjuntament aquesta proposició no de Llei adreçada a la comissió d'afers institucionals del Parlament perquè «la reforma plantejada pel PP no sols va contra Catalunya, sinó que va contra tot govern autonòmic que legítimament vulgui defensar els interessos del seu poble, i contra el mateix TC, que perdria tota legitimitat davant la societat en cas d'aprovar-se aquesta reforma».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 5 anys

Sr.Indignat : Lo que pretenden los Más.Junqueras y toda la peña no es precisamente una acción pacífica , sino un expolio a millones de españoles no separatistas. El Estado tiene la obligación de defendernos enviando a la mazmorra fría a ese grupo de miserables. No puede equipararse la autoridad LEGÍTIMA DEL ESTADO con la acción de unos vulgares delincuentes, perpretadores de un delito de sedición, tipificado en el Cógido Penal.

Valoració:-1menosmas
Per indignat, fa mes de 5 anys

@Salvador molt bé, davant una acció pacífica aplicar una solució militar... visca la capacitat de diàleg espanyola. Clar que la constitució espanyola és un mandat diví i incorrompible!

@Tià veig que repeteixes constantment lo mateix... T'intentes autoconvèncer?
Com pots sentir-te espanyol si des d'espanya ataquen qualsevol signe d'identitat no espanyola? Al congrés dels diputats només es pot parlar castellà, tot i que a l'estat Espanyol es parlen més llengües que són pròpies de cada territori. Davant qualsevol diversitat cultural apliquen la uniformitat espanyola. Per tant dir que ets mallorquí i espanyol equilval a dir que ets espanyol perquè ja s'encarregaran ells de no deixar-te ser mallorquí.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys

Bon dia, companyons. Como ja haurieu de sebre, jo som mig mallorquí, mig valencià, 100% producte espanyol. Jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Catalunya, com més enfora millor. Jo som mallorquí, com a mallorquí espanyol, i com a espanyol europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-1menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys

Bon dia, companyons. Como ja haurieu de sebre, jo som mig mallorquí, mig valencià, 100% producte espanyol. Jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Catalunya, com més enfora millor. Jo som mallorquí, com a mallorquí espanyol, i com a espanyol europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-2menosmas
Per Comentant això de baix, fa mes de 5 anys

És terrible veure que hi ha gent mb tan poc cervell i tanta mala llet, visquent enmig de tots noltros.

Valoració:5menosmas
Per bernadet, fa mes de 5 anys

De moment, només veig els mateixos pallassos del Gran Circ de Polònia fent el que millor saben fer: pallassades.
Si decideixen fer una passa més enllà, esper contundència per part del govern espanyol. No tan sols la suspensió de l'autonomia catalana, sinó l'empresonament provisional dels dirigents rebels i delinqüents, a l'espera del corresponent judici.

Valoració:-4menosmas
Per Salvador, fa mes de 5 anys


Para parar al Sr.Mucho Más, al Junqueras y a toda la peña, sería suficiente con la aplicación simple y contundente de los siguientes artículos de la Constitución :

Artículo 8

1. Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.

Artículo 155

Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.

Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el Gobierno podrá dar instrucciones a todas las autoridades de las Comunidades Autónomas.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Valdria més que s´anulàssin organismes estatals innútils i que costen molts doblers, com per exemple el Consejo de Estado entre altres.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris