cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Un nou finançament i la taxa turística centren el Debat d’Investidura

Moment del Ple d'Investidura al Parlament de les Illes Balears.

30-06-2015

El Parlament de les Illes Balears estrena un nou cicle polític. Al llarg d’aquest dimarts les diferents formacions que integren el nou hemicicle han intervengut en el debat d’investidura per nomenar Francina Armengol com a nova presidenta del Govern. La demanda d’un nou finançament autonòmic i la taxa turística han estat els temes centrals que preocupen els partits polítics.

Totes les formacions del Parlament han coincidit que és necessària una millora del finançament autonòmic. Francina Armengol ha acusat José Ramón Bauzá de no haver fet prou per millorar el finançament, i la socialista li ha demanat que quan vagi a Madrid demani al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que millori la situació.

Per part seva, la portaveu dels populars, Margalida Prohens, ha recriminat a Armengol que les seves propostes es basen a demanar un millor finançament però que mentre no el tenguem no hi ha recursos per complir aquestes propostes.

MÉS i el PI han estat contundents. El diputat el PI Jaume Font ha manifestat que «més de tres dècades després, la veritat és que continuam empantanats amb el problema del finançament de la nostra comunitat». I el líder de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha aprofitat el debat d’investidura per «recordar», una vegada més, que a les Balears «tenim el pitjor finançament de totes les comunitats autònomes».

La taxa turística que PSIB, MÉS i Podem han manifestat que volen aplicar ha causat més polèmica al Parlament. El Partit Popular s’hi oposa i el PI ha demanat que s’apliqui a partir del 2017 amb el consens del sector, perquè així puguin planificar la temporada amb temps.

Tant MÉS per Mallorca com MÉS per Menorca han donat suport, durant el seu discurs, a Armengol. Podem ha estat més crític i ha avisat la socialista que si no compleix els acords, no dubtaran a fer oposició. «No volem paraules, volem fets. No podem perdre aquesta opció de generar el canvi polític» ha manifestat el líder de Podem, Alberto Jarabo.


COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris