algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Biel Barceló: «Si tots els nostres competidors estan cobrant taxes turístiques, ho hem de fer nosaltres també»

30-06-2015

El líder de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha aprofitat el debat d’investidura d’avui dimarts per «recordar», una vegada més, que a les Balears «tenim el pitjor finançament de totes les comunitats autònomes». Barceló ha reconegut que el «nou Govern haurà de fer front a una important desviació de l’objectiu de dèficit imposat des del govern estatal».

Barceló també ha fet referència a les retallades que «han patit sanitat i educació», a les 130.000 persones que estan a l’atur a les Balears, als «atacs a la nostra llengua, cultura i educació, menyspreades i menystingudes com mai, amb un govern que no només les ha ignorades, sinó que ha anat a la contra».

El futur vicepresident del Govern, parafrasejant Albert Camus, ha afirmat que «no és difícil tenir èxit. El que és difícil és merèixer-lo». Barceló ha assegurat que «les dificultats són grosses, les sabem. Són muntanyes. Però la gent hem volgut aquest canvi. La gent esperam aquest canvi».

Barceló també ha volgut remarcar l’aposta del nou Govern «per la corrupció zero i la transparència, una aposta pels serveis públics, un canvi de model econòmic i creació de feina de qualitat»

Resposta d’Armengol

Francisna Armengol, responent a Barceló, ha volgut «deixar clar que serem valents a l’hora de marcar somnis i objectius». La futura presidenta també ha volgut agrair a Barceló l’entrada de la seva formació al Govern de les Illes Balears.

Una vegada més la líder dels socialistes ha recordat que «sense recursos econòmics, el canvi no podrà ser real» i que des del Govern es lluitarà per aconseguir «un millor finançament per tal d’assolir un nivell de repartiment més just».

Per últim Armengol ha insistit en la necessitat d’aquest nou Govern de «reclamar a Madrid un nou model de finançament i de règim especial».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 4 anys

@ dubio: Jo, com a ciutadà, no puc ni faig comptes cobrar taxes. El Govern no crec que sigui el que "directament" hagi de cobrar la taxa turística; com i a qui la cobraria?
No es tracta d'emprenyar als hotelers (que sí mos emprenyen a noltros), sinó d'obtenir uns doblers per compensar les despeses originades pel turisme.
Mira, per exemple, com ho fan a França: en pagar la factura de l'hotel, o qualsevol altra tipus d'allotjament, te cobren la "taxe de séjour" la quantia de la qual depèn del tipus i categoria d'allotjament.

Valoració:1menosmas
Per dubio, fa mes de 4 anys

"Carece de justicia", quise decir.

Valoració:0menosmas
Per dubio, fa mes de 4 anys

Lo que largas es totalmente discutible, pero si hay que ponerla la tienes que cobrar tú o tu Govern. Nada de ir a empreñar a los hoteleros. Además, todo impuesto debe ser universal. Crece de justicia, cuando solo lo pagan unos y los otros no. Y sé algo de cobrar canons de saneamiento. El Govern lo cargó a los empresarios. Y los problemas que se derivaban, también. Y por si fuera poco todavía quedan muchos flecos del anterior.

Valoració:-1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 4 anys

A altres països se cobren taxes turístiques, i per què no ho hauríem de fer aquí? Ah! Perquè els màfies-hotelers no ho volen? I què volen, fer negoci i que noltros paguem el sobrecost del turisme masificat i destructiu? Idò no, s'ha acabat la "festa". ECOTAXA Sí

Valoració:5menosmas
Per Joan, fa mes de 4 anys

L'important ves que els imposts es quedin aquí i no posar nous imposts.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris