algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària

L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària.

13-06-2015Arxiu

L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària. L'entitat ha fet públic un comunicat en el qual vol respondre a les acusacions de l'associació de directors ADESMA, que opinaven que el bloqueig de la planificació que es viu en els centres és fruit de l'estratègia de l'Assemblea davant els canvis en els nous horaris i itineraris LOMQE.

El comitè de vaga de l'entitat ha destacat que els sap molt de greu que l'associació de directors no apunti a la Conselleria d'Educació com a màxima responsable «amb una política de manca de consens i, ara també, de terra cremada, que fa que els claustres votin contràriament a uns itineraris i horaris que veuen injustificats».

«No entenem per què ADESMA no mira de pressionar més la Conselleria. Tampoc no entenem per què no denuncia que a la Direcció General de Planificació i Centres no agafen el telèfon. És que això no és bloquejar la planificació del curs vinent?» ha assegurat l'Assemblea de Docents.

'Boicot'
L'Assemblea també ha criticat que ADESMA hagi manifestat la promoció d'un 'boicot' als centres. «Consideram aquest comentari poc afortunat perquè segons qui llegeixi o senti la informació pot situar el professorat i els claustres en una posició contrària a la llei», ha afirmat l'Assemblea.

«De fet des de les postures més cavernícoles ja se'ns ha acusat, falsament, de desacatament i de criminals. El que és legal és que els claustres votin si veuen justificats o no els nous horaris i itineraris per motius pedagògics i, en democràcia, quan es convoca una votació, es fa presumint de la llibertat de vot. Per tant, és completament legal que els claustres votin 'no'», ha afirmat l'Assemblea.

L'entitat, en aquest sentit, també ha destacat que el bloqueig que viuen els centres és conseqüència d'unes polítiques educatives basades en la imposició i no en el consens. «Després de quatre anys de fort conflicte educatiu, el Govern de Bauzá marxa sense arreglar res en educació i deixa aquest regal, fruit dels seus errors de càlcul», ha afirmat l'entitat.

L'Assemblea també ha considerat que els arguments de la manca d'un marc jurídic per ajornar l'arribada de la llei. En aquest sentit, han volgut destacar que els diferents partits polítics que han conformat el futur pacte de Govern han dibuixat una via de sortida amb la modificació de les ordres de desenvolupament dels currículums.

Recompte de centres
L'Assemblea també ha fet un recompte dels centres que no han aprovat els nous horaris i itineraris LOMQE. En total els 22 centres que no han aprovat la normativa són: Alcúdia, Binissalem, Felanitx, Francesc de Borja Moll, Guillem Cifre de Colonya, Josep Font i Trias, Josep Sureda i Blanes, La Ribera, Llucmajor, Marc Ferrer, Maria Àngels Cardona, Pau Casesnoves, Porreres, Port d'Alcúdia, sa Colomina, Sant Marçal, Santa Margalida, Santanyí, Sineu, Son Ferrer, Son Pacs i Xarc.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Gracies Dbalears, fa mes de 4 anys

Per informar as pares quins centres encara no han aprovat ets horaris, ajuda molt a prendre sa decissió d'on matricular es fills.

Valoració:1menosmas
Per jc, fa mes de 4 anys

No sé de què t'extranyes. Aquest pamflet és un apèndix d'en Sastre, del lobbi per la independència i de la UOB.

No ens estranyem, ara...!

Valoració:5menosmas
Per Al dbalears.acat, fa mes de 4 anys

Senyors i senyores del dbalears.cat, no teniu més notícies? L'endemà de la proclamació dels batles, no heu de treure això en portada. Només serveix per crear mal rollo. Cony!

Valoració:1menosmas
Per 50mil euros, fa mes de 4 anys

Volien fer "desaparèixer" 50 mil euros que són de tots. El comité de vaga s'està convertint en còmplice de les maniobres del fanàtic den Sastre.

Valoració:8menosmas
Per Puntualització, fa mes de 4 anys

L'assemblea que està dirigida per Jaume Sastre no s'ha de confondre amb l'assemblea de la que formàvem molts de professors ara fa un any

Valoració:12menosmas
Per Un pensament, fa mes de 4 anys

Ara és un bon moment per desconvocar la vaga i repartir els doblers de la caixa de resistència. Vàrem ser molts es que vàrem perdre més de mil euros i no vàrem demanar ajuda a la caixa perquè no fos cosa. Però ara som a un altre capítol i hem de tenir dret a rebre un ajut.
Pel que fa a la continuïtat de l'assemblea s'ha de dir que l'Assemblea es va transformar en dos sindicats (UOB i Alternativa) i va perdre la imparcialitat. Primer varen expulsar a base de crítiques els sindicats tradicionals (els que varen tomar el TIL al jutjat) i després varen donar suport als radicals de la UOB i als aprofitats d'Alternativa. És així de trist, i és així.

Valoració:17menosmas
Per Desprestigi, fa mes de 4 anys

Seguir les indicacions del simulador de vagues de fam i el seu escolanet en Rejilla només fa perdre credibilitat a l'Assemblea.

Valoració:14menosmas
Per joan, fa mes de 4 anys

Pero a fora trilla: sou els pancas els unics que poder assenyalar feixistes? Bonita, fes-t'ho mirar.

Valoració:-5menosmas
Per fora trolls, fa mes de 4 anys

1. Deman que s'eliminin els comentaris insultants d'anticatalufet immediatament
2. No estic d'acord amb l'assemblea. La votació de no a la lomce només allarga l'agonia.

Valoració:4menosmas
Per joana, fa mes de 4 anys

La assemblea, es decir jaume sastre, esta completamente desnortada. Notese la similitud entre esta nota de prensa de jaume y su articulo de 'opinion' que ha vomitado en este mismo panfleto.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris