algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Modificar el Pla Territorial i aturar la importació de fems, els reptes del nou Consell

Les tres formacions polítiques han acordat aquest divendres el programa de govern en matèria d'urbanisme, territori, carreteres i medi ambient

Moment de la reunió mantinguda entre les formacions polítiques.

12-06-2015Foto: PSIB

La reunió d’aquest divendres entre les tres formacions que aspiren a formar el Consell de Mallorca, MÉS, Podem i PSIB, s'ha acordat programa de govern en matèria d'urbanisme, territori, carreteres i medi ambient.

Els tres partits asseguren que «la incorporació de principis com l’ecologisme i la sostenibilitat han de ser objectius de l’acció del sector públic, però no únicament en l’àmbit de les polítiques de Medi Ambient o Territori, sinó que s’han d’incorporar i formar part de totes i cada una de les polítiques que es duguin a terme».

Els eixos d’aquesta nova política «cal fonamentar-los en un nou model, pactat entre totes les forces polítiques i socials per a garantir la pervivència i l’estabilitat de les noves accions en favor del territori».

Els principals acords als quals han arribat els tres partits són el de modificar el Pla Territorial i aturar la importació de fems de fora de Mallorca. A més les formacions es comprometen a «treure del calaix» el pla de gestió de la Serra de Tramuntana, seguint el document que es va elaborar durant la candidatura i que va ser consensuat amb la ciutadania. També s’impulsarà l’Agencia de Disciplina Urbanística de Mallorca, fomentant els convenis de cessió de competències dels Ajuntaments amb l’objectiu d’agilitzar el control i la conservació del territori de Mallorca. Redimensionar les infraestructures o redactar un nou Pla director sectorial de residus no perillosos de Mallorca, són algunes de les altres propostes que han sortit de la trobada d’aquest divendres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris