cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

MÉS, Podem i PSIB aproven les primeres mesures del pacte pel Consell

Els representats de les tres formacions s’han reunit aquest divendres als Centres Flassaders de Palma i han aprovat el primer full de ruta.

MÉS per Mallorca

MÉS, Podem i PSIB-PSOE s’han posat mans a la feina per intentar tancar el pacte de governabilitat pel Consell de Mallorca. Els representats de les tres formacions s’han reunit aquest divendres als Centres Flassaders de Palma i han aprovat el primer full de ruta. 

L’acord inicial inclou un conjunt de 15 mesures. Miquel Ensenyat, de MÉS, Francesc Miralles, del PSIB i Jesús Jurado, de Podem, han coincidit a valorar de manera satisfactòria aquesta primera trobada.  

Ensenyat ha destacat la voluntat social del nou Consell amb la determinació de ser una finestra oberta als ciutadans que passen per dificultats econòmiques. A més, ha volgut destacar la necessitat de voler un programa fort amb un equip de govern fort.

Per part seva, Jurado ha destacat, entre d’altres qüestions, la necessitat de potenciar el pla de gestió de la Serra de Tramuntana i ha valorat la reunió de manera molt positiva. En aquest sentit, ha valorat la bona predisposició per arribar a acords.    

Miralles, en aquest sentit, ha assegurat que la reunió ha estat molt positiva. En aquest sentit, ha destacat les propostes de transparència i modernització del Consell que creu que «són molt necessàries per a la Mallorca del futur»

El conjunt de les 15 mesures acordades són: 

1.- Fer un Consell més participatiu. Com a primera mesura es farà una audiència pública per sotmetre a la ciutadania el programa de govern, així com també l’aprovació d’un pla real i transversal de participació.

2.- Gestió política transparent. Publicació de les agendes de tots els càrrecs del Consell.

3.- Aturar la importació de fems de fora de les Illes Balears.

4.- Moratòria per a la construcció de noves grans superfícies a Mallorca.

5.- Canviar el model de carreteres existents fins ara, reduint la dimensió dels projectes de carreteres i millorant la xarxa viària secundària.

6.- Implementar el Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la UNESCO.

7.- Revitalitzar l’Agencia de Disciplina Urbanística de Mallorca (ADU).

8.- Posada en marxa d’un Pla de Lluita Contra la Pobresa, especialment la infantil.

9.- Potenciació de les polítiques d’igualtat i de joventut.

10.- Creació d’un Servei d’Urgències Socials de Mallorca, actiu 24 hores al dia i 365 dies a l’any.

11.- Dinamitzar i dotar de contingut l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca.

12.- Reactivar les inversions estatutàries en matèria de cultura, que permetran posar en marxa el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, Can Weyler o Bellpuig 

13.- Retornar el català com a requisit per a la funció pública al Consell de Mallorca.

14.- Fer del Consell una institució forta, dotant-lo de les competències que marca l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. Exigir la modificació de la Llei de Finançament dels Consells Insulars.

15.- Impulsar l’administració electrònica per fer del Consell una institució moderna, àgil i eficient.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macia, fa mes de 5 anys

Balear, d'acord encara no governen i per tant de momenr no ens podem queixar. Pero a traves s'aquestes negociacions de pacte de legislatura, estan fent els fonaments d'un nou govern per quatre anys, i aquets fonaments no m'acaben d'agradar.

Valoració:6menosmas
Per Professor, fa mes de 5 anys

No us confieu. Que el PSOE fos un mal company no vol dir que Podemos no us dugui maldecaps. No us lligueu ni us confieu.

No oblideu quin és el vostre votant:

Ideològicament gent molt interessada per la cultura, la llengua i la defensa del territori, probablement també d’ideologia socialdemocrata. (Però també, no només ni necessàriament en primer lloc)

Probablement una part significativa del vostre votant té una certa formació acadèmica (també d’autodidactes) i un consum cultural elevat

Econòmicament deveu teniu molts votants de classe mitja: petits comerciants, molts funcionaris (metges, professors...), gent del camp...

En resum , podeu pactar amb Podemos però no sou Podemos, com poguéreu pactar amb el PSOE recordant-los-hi que no éreu el PSOE

Valoració:8menosmas
Per Quina por, fa mes de 5 anys

Començam a tenir por de que s'acabi el plaç i encara no hi hagi Govern. Llavors encara seria putjor que abàns de les eleccións perque en JR ens castigaria.

Valoració:6menosmas
Per situació d'emergència, fa mes de 5 anys

@balear

De moment no ho han inclòs; ni en els punts d'acord del Govern ni en els del Consell ni en els de l'Ajuntament de Palma; per tant, ja ens hi podem posar.

Valoració:9menosmas
Per Jo mateix, fa mes de 5 anys

Tot són mesures de cost, despesa... Cap inversió productiva, això si aturar a qualsevol desequilibrat mental que vulgui fer inversió privada, cap ajuda o mesura a l'autònom o al desgraciat que generi llocs de feina, no falla el avorrit postureo amb la llengua i com no xorreo de diners... Ara només falta ens expliquin a qui deixaran de pagar o a qui atracaran per subvencionar tota aquesta festa. Una monada...

Valoració:-14menosmas
Per balear, fa mes de 5 anys

Macia, el retorn a IRLL (que s'ha dit que es produirà), el tema de TVC (cal millorar, no limitar-se a recuperar la cutrada que ja teníem) són a nivell de negociació del Govern Balear, no del Consell.

Valoració:-1menosmas
Per balear, fa mes de 5 anys

Calma, no? El tren segurament sigui competència del Govern Balear, no del consell. No ens posem nerviosos, només són els primers punts d'acord. Ja ens hi posarem quan hagin tancat el programa si no ho inclouen. Per l'amor de déu no facem com sempre la gent d'esquerres, que encara no han ni començat a governar i ja estam amollant fel per sa boca. Pareix que no recordam que només fa 15 dies teníem un dictador a punt de revalidar majoria...

Valoració:-1menosmas
Per situació d'emergència, fa mes de 5 anys

-Recepció de TOTS els canals de ràdio i televisió que emeten en català, això és, TV3(no només TV3cat), Súper3/33, 3/24, Esports 3, Catalunya informació, etc.)

-IB3 ni bilingüe ni gonella

Valoració:21menosmas
Per Macia, fa mes de 5 anys

Res de fer arribar es tren a Arta o Alcudia, res de recuperar sa tv de Mallorca [M], res de tornar a s' institut Ramon Llull, res de recuperar ses emisions del c33 del 3_24 o es s 3. I altres emisores de radio i tv en catala.

Volem que ses noves institucions sortides del 24 M, lluiten des del primer moment en recuperar sa nostra llengua, sa nostra cultura i sa nostra historia. Fa 4 anys que ens varen segrestar sa nostra identitat com a poble i sa recuperacio dels nostres valors ha de ser objectiu primordial d'aquest nou govern.
Salut, republica, llibertat, //*//

Valoració:15menosmas
Per Almanco siau agraïts, fa mes de 5 anys

Mentre no seran capaços d'incloure en els acords les qüestions dels mitjans de comunicació en la nostra llengua, voldrà dir que mantenen, en aquest aspecte, la política lingüicida anterior. I això que el canvi polític ha estat en gran part propiciat, precisament, pels lluitadors a favor de la llengua catalana -amb tres vagues de fam incloses.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris