nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Vuit acords, el fruit de la primera reunió de l'esquerra per a formar el nou Govern

03-06-2015

De la reunió d'aquest dimarts entre els partits que han de formar el nou govern de les Illes Balears (PSIB, Podem i Més) ja s'han recollit els primers fruits. De moment s'ha comunicat l'acord de vuit punts, que afecten àmbits tant diversos com importants. La sanitat, la corrupció o l'educació són alguns dels aspectes que tracta el document de pacte. Les mesures que han rebut el vistiplau, de moment, són:

1. La posada en marxa de la Renda Garantida Ciutadana, per donar un suport a qui no té altra forma de suport econòmic
2. El retorn de les 20.000 targetes sanitàries que el Govern del PP ha retirat als immigrants durant la legislatura
3. Posada en marxa d’un Pla de lluita contra la pobresa
4. Posada en funcionament un Pla de xoc contra l’explotació laboral, amb el desplegament efectiu de la inspecció de treball
5. La creació d’un grup de feina entre els tres grups que analitzi les mesures que cal prendre per a minimitzar l’abast dels efectes de la posada en marxa de la LOMQE
6. La derogació del TIL
7. La derogació de la Llei de Símbols
8. La creació de l'Oficina Balear contra la Corrupció, independent del poder executiu.

El representant de MÉS, David Abril, ha explicat, quan ha sortit de la reunió, que al seu partit estan molt contents i que «avancen a ritme de creuer». També ha anunciat que entre dijous i divendres es determinaran quines són les mesures programàtiques en les quals coincideixen per poder-les dur endavant com més aviat millor i que deixaran per més endavant les que siguin més complexes de debatre. En aquest sentit, Abril assegura que han de fer tots un esforç per arribar a consensos. Un dels afers més urgents que han de resoldre els integrants de la negociació és el seu posicionament enfront de la millora de finançament, perquè saben que «sense un millor sistema de finançament no són possibles les mesures» que volen impulsar. Ara bé, Abril de moment no s'ha atrevit a parlar d'un nou Règim Especial fiscal per a les Balears.

La portaveu del PSIB, Pilar Costa, ha expressat que les tres formacions són conscients que «el daltabaix del PP no s’ha produït només per les seves polítiques sinó també per la forma amb què les ha aplicades». Per això tenir un tarannà de consens i de diàleg. A la compareixença posterior a la reunió també ha parlat la representant de Podem, Laura Camargo, que ha coincidit en la línia de les declaracions dels altres dos partits pel que fa a la dinàmica positiva que de moment tenen les negociacions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ Preu per preu, fa mes de 4 anys

Jo crec, fermament, que sí era i és el moment de parlar del complement del nivell 33, de la supressió del qual poden treure uns doblers imprescidibles per pagar algunes de les actuacions urgents. A l'espera de millorar, si és que així ho fan, el finançament de la comunitat autònoma.
El complement de nivell 33 és una manera de malbaratar doblers públics i va a parar a gent que ja té feina fixa!!!

Valoració:5menosmas
Per JA, PERÒ JA., fa mes de 4 anys

OBLIGACIÓ PER A TOTS ELS AJUNTAMANETS DE INSCRIPCIÓ A L'AGÈNCIA DE DISCIPLINA URBANÍSTICA.

ja està bé d'impunitat.

Valoració:8menosmas
Per Almanco siau agraïts, fa mes de 4 anys

Mentre no seran capaços d'incloure en els acords les qüestions dels mitjans de comunicació en la nostra llengua i del català com a requisit, voldrà dir que mantenen, en aquests aspectes, la política lingüicida anterior. I això que el canvi polític ha estat en gran part propiciat, precisament, pels lluitadors a favor de la llengua catalana -amb tres vagues de fam incloses.

Valoració:11menosmas
Per tanmateix, fa mes de 4 anys

D'acord que això és un punt de partida, però falten moltes coses:
- Més inversió en sanitat i educació.
- Més inversió en medi ambient i protecció ambiental màxima. Implantació de l'ecotaxa! Replantejament de les màfia-xiringuitos com Tirme i Mac Insular, per exemple.
- Ni un "duro" pels màfies de sempre (hotelers, per exemple)
- "Neteja" dels servicis públics, inclosos els mitjans de comunicació. Depuració total de PP3!
- Declaració de codis ètics i de transparència.

I molts més. Hi ha molta "porqueria" per depurar!!!!

Valoració:15menosmas
Per situació d'emergència, fa mes de 4 anys

Ni un minut més de persecució de la nostra llengua: fa falta la reparació immediata de tot el mal fet a la llengua catalana per part del PP. Per tant, són imprescindibles, entre altres, les mesures següents:

-Recepció de TOTS els canals de ràdio i televisió en català

-IB3 NO bilingüe i NO gonella

-Català REQUISIT

Valoració:17menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

I això de sa renda mínima garantitzada, el retorn de 20.000 targetes sanitaries, deu tenir una preu. Sabem lo que ens ha de costar tot això, s´ha quantificat?. Aixo no és començar sa casa per sa taulada?, es a dir gastar sense saber si tendrem els doblers per pagar tot això
Trob moltes coses a faltar. No veig que hi hagi cap intenció d´electrificar sa lina ferroviaria de Inca a Sa Pobla, ni a Manacor, ja no em parlem de dur es tren fins a Arta o Alcudia, ni del tranvia fins a s´aeroport.
No diuen res de tornar a rebre les emisions del c33, el 3/24 o el S3. No diuen res de la obligatorietat del domini del català per part dels funcionaris. No diuen res de res de la protecció del territori...
Be, encara es prest, però esper no haver d´anyorar s´antic PSM

Valoració:8menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 4 anys

I del nivell 33, no en parlaran? Potser no és el moment ni el lloc, i ja hi haurà temps per plantejar-ho, però que ho tenguin present, tant als ajuntaments com al Parlament. Això s'ha d'acabar, d'una vegada per totes. És una sangonera per a les arques públiques, una vergonya i una immoralitat.

Valoració:14menosmas
Per spain is pain, fa mes de 4 anys

Falta la llei de funció pública.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris