cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Podem proposa un pla rector de la reserva de la biosfera de Menorca

10048

Podem-Menorca ha proposat un pla rector de la Reserva de la Biosfera de Menorca.

dBalears

Podem-Menorca ha proposat un pla rector de la Reserva de la Biosfera de Menorca per tal d'afrontar els reptes de la sostenibilitat de l'illa de Menorca.

El candidat d'aquesta formació política al Consell Insular, Javier Llauris, ha manifestat que «Menorca va ser reconeguda com a Reserva de Biosfera el 1993, però han seguit les mateixes tendències d'insostenibilitat que la resta de territoris».

El candidat ha al·ludit a «la contaminació i sobreexplotació de les seves aigües, una generació de residus molt elevada i mal gestionada, urbanització de la costa i desequilibris socials».

Segons la candidata de Podem al Parlament per Menorca, Montse Seijas, «les amenaces són moltes i Menorca continua sofrint la pressió de l'especulació sobre el terreny rústic, que és el tresor heretat que hem aconseguit salvaguardar».

«El que tenim per davant és enorme i necessitem voluntat política per aconseguir reconduir l'actual situació», ha afegit.

Podem vol «potenciar el desenvolupament de les energies renovables, millorar la gestió de l'aigua, gaudir d'uns ecosistemes de qualitat, apostar per una tecnologia que ens ajudi a integrar l'acció humana i els cicles productius en els processos naturals».

Turisme de naturalesa
Altres propostes consisteix a «impulsar un turisme de naturalesa, aventura i tranquil·litat en el qual el visitant que véngui a Menorca s'endugui una experiència diferent i exemplar».

«Volem —ha declarat Llauris— omplir l'etiqueta de Reserva de Biosfera de contingut i oferir models validats i transferibles a altres comunitats».

A més del pla rector de la Reserva de la Biosfera de Menorca proposen «una llei pròpia que abasti totes les àrees estratègiques socials i mediambientals i que es desenvolupi mitjançant la constitució d'un consell científic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris