algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Font: «Si diuen que el finançament de Balears està per damunt de la mitjana, no saben res d'aquesta terra»

El candidat del Pi al Parlament ha criticat les declaracions del líder de Ciutadans a les Balears, el qual ha assegurat que les Illes reben un finançament «per damunt de la mitjana estatal». Font ha contestat així durant la presentació de la candidatura de ses Salines, que ha convocat prop de 300 persones.

«Si una cosa ens diferencia de la resta de partits és que som de les Balears i coneixem perfectament els problemes que pateix aquesta terra». Amb aquestes paraules va encetar la seva intevenció el candidat del Pi al Parlament, Jaume Font,  a la presentació de la canditatura del Pi a ses Salines. L’acte, un sopar al carrer, va tenir lloc a sa Colònia de Sant Jordi i va reunir prop de 300 persones.

En el seu discurs, Font va fer referència a les declaracions del líder de Ciutadans a les Illes, Xavier Pericay, que havia assegurat que les Balears «tenen un finançament per sobre de la mitjana estatal». Font va assegurar que «si diuen això és que no saben res d’aquesta comunitat. I si no saben res, com ho faran per resoldre’n les mancances?». Segons Font, «aquestes són unes eleccions claus per decidir si continuam governats per partits estatals o apostam per forces polítiques d’aquí».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 6 anys

1.- Justament els darrers càlculs fiables que va publicar l'estat es publicaren el 2008 en referència al 2005.
2.- Justament un dels cappares de FEDEA és el Sr. Angel de la Fuente, i des de l'abril del 2014 n'es el Director executiu.
3.- Justament el Sr. de la Fuente és qui va dir a la Sra. Elisenda Paluzie que si havien decidit comptar l'IVA turístic i l'IVA de les exportacions com a recaptat en el conjunt de l'estat no havia estat per reduir els números oficials del dèficit fiscal de Catalunya ans perque el de les Balears no resultàs tan escandalós.
4.- Justament tot i que fan la trampa d'atribuir l'iva turístic al conjunt de l'estat, les inversions que es fan en infraestructures que el turisme necessita es comptabilitzen a cada lloc, en es nostre cas, a ses illes Balears.
5.- Justament hem anat passant de ser el núm 1 en PIB per càpita i el núm 1 en qualitat de vida, a ser el núm 7 en PIB per càpita (abans de repartir perque llavors reculam), i a estar per davall sa mitjana espanyola en qualitat de vida.
6.- Justament això ha pàssat mentre es tudaven doblers a balquena en infraestructures poc rendibles per a s'economia general d'Espanya però que potenciaven es creixement de Madrid.
7.- Justament es nacionalisme espanyol madrilenyocentrista és un des principals mals de s'economia espanyola.
8.- Justament aquest nacionalisme espanyol és el que guia ses passes del Sr. Angel de la Fuente, director executiu de FEDEA.
9.- Justament aquest nacionalisme espanyol és el que guia ses passes de Ciudadanos.
10.- Justament Ciudadanos és qui ha dit que estam finançats per damunt sa mitjana espanyola.

Valoració:4menosmas
Per JBM: mescles ous amb caragols, fa mes de 6 anys

1.- Una balança fiscal no és el mateix que el finançament autonòmic. Tampoc no cal confondre finançament amb les inversions estatals a les Illes.
2.- Jaume Font parla de finançament, no de balances fiscals ni d'inversions estatals.
3.- Els darrers estudis de finançament autonòmic, a part del que diu conseller Carles Manera, apunten a què avui dia les Baleares han deixat de ser finançades per sota de la mitjana estatal. Hi varen estar durant molts d'anys però des de 2009 ja no hi estan.
4.- Els estudis recents de balances fiscals (2011; font: estudi de FEDEA, 2014) deixen el saldo negatiu de les Balears en uns 1.483 milions d'euros, exactament la meitat dels mítics 3.000 milions als quals fas referència.
5.- El concepte que tens de la balança fiscal d'un territori respecte de la resta de l'Estat és erroni. Si el que proposes és recuperar els 3.000 milions (o els que siguin) de la resta de l'Estat és equivalent a dir que no vols pagar imposts. Ten en compte que les 4/5 parts del saldo de la balança correspon a la transferència de rics a pobres, al marge del territori on viuen.
6.- El que s'ha de corregir de la balança fiscal és únicament la discriminació deguda als territoris, no a la transferència lògica de recursos que es produeix entre rics i pobres a qualsevol estat del món.

JBM, informa't millor.

Valoració:-5menosmas
Per jbm, fa mes de 6 anys

1.- Hi ha pendent de cobrar und eute gros de l'estat amb les illes Balears.
2.- El dèficit fiscal dels darrers 38 anys és d'una mitjana de més de 3.000 milions d'euros anuals (el del 2002 va ser de 3.500 milions d'euros segons "Papeles de Economia Espanñola" de la FUNCAS).
3.- El dèficit fiscal que ens corresponia per "solidaritat " el 2002 era de 900 milions d'euros (els altres 2.600 milions que se'n dugueren foren un robatori)
4.- A les darreres balancdes fiscals calculades pel govern d'en Rajoy s'atribuiren els IVA turístic com a recaptat al conjunt de l'estat, i no a cada lloc on s'ha recaptat, perque el dèficit de les illes Balears no fos tan escandalós.
5.- El Sr. Manera no és gaire de fiar: el 2007, en guanyar les eleccions el pacte de progrés, deia a qui el volia escoltar que no era mester pagar ni un cèntim d'indemnització per aturar Son Espases i, as cap de pocs mesos, deia que havien hagut de continuar ses obres perque si no hagués sortit molot car: "Qui té el cul llogat ha de seure allà on li diuen".
6.- Allò que s'estat espanyol se n'ha duit i no ha retornat a les illes Balears aquests darrers 38 anys és molt més que allò que els americans aportaren a Europa per mitjà del "Plan Marshall" després de la segona guerra mundial.

Valoració:11menosmas
Per Toni, fa mes de 6 anys

No m'acaba de quadrar el que diu en Jaume Font. L'altre dia, a Última Hora, en Carles Manera deia justament el contrari, que les Illes estan ja a la mitja estatal quant a finançament autonòmic. Manera va ser el conseller que va negociar amb Rodríguez Zapatero el nou sistema de finançament. Crec que uns i els altres s'haurien d'aclarir perquè uns diuen una cosa i els altres una altra. La veritat és que un està una mica embullat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris