cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Biel Barceló és el líder més ben valorat pels ciutadans segons El Mundo

SIGMA DOS / JAVC - El Mundo

El diari El Mundo publica avui una enquesta sobre la valoració que fan els ciutadans dels candidats a la presidència de les Illes Balears. L'enquesta, feta per l'empresa Sigma Dos, sitúa Biel Barceló (MÉS) com el polític més ben valorat, tant pels qui es declaren votants del PSM, com pels electors del PSIB-PSOE i els d'altres formacions, el que si se suma a la puntuació que li donen els votants del PP i Esquerra Unida, el converteix en el líder guanyador amb 4,69 punts sobre 10. Barceló és el candidat que més s'apropa així a l'aprovat.

El segueix Xavier Pericay (Ciudadanos) que, tot i ser el segon menys conegut, obté una puntuació de 4,33, quedant així en segon lloc.

La líder del PSIB, Francina Armengol, queda en 3r lloc, mentre que l'actual president del Govern, José Ramón Bauzá, ocupa la 5a posició, amb 4,16 punts, per darrera de Manel Carmona (Esquerra Unida-Guanyem) que obté el 4t lloc amb 4,23 punts.

Tanca la llista Natàlia Prieto (UPyD), qui és la menys valorada però també la menys coneguda.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquins sempre., fa mes de 5 anys

asi de triste que dejamos que los catalanes se apoderen de nuestra isla, y se convierta en una comunidad más catalana que mallorquina, es triste como gente no valora su propia cultura, tienen tan baja autoestima porque se creen que son inferiores y piensan que lo de afuera es mucho mejor que lo de aquí.

Valoració:1menosmas
Per Magdalena, fa mes de 5 anys

de dictadura a una dictadura nazionalista y así va mallorca y españa. a ver si votamos a políticos que se preocupen realmente de las personas que progresen y no de una lengua, catalanistas = egocentristas

Valoració:1menosmas
Per curioso, fa mes de 6 anys

No deja de ser curioso, cuando su partido es la quinta fuerza política obteniendo menos del 10% de los votos...

Valoració:0menosmas
Per Jo Si estim Mallorca, fa mes de 6 anys

@ Estim Mallorca, voto partits d'aquí,

Qui estima Mallorca, no vota partits pancatalanistes com MENYS

Valoració:0menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 6 anys

Votam partits mallorquins que defensin els interessos dels Mallorquins!

Votam partits d'aqui en benefici nostre! Si ets d'esquerres i estimes les Illes Balears vota MÉS per Mallorca i si ets de centre o dreta i estimes les Illes Balears vota EL PI però votam partits d'aquí!

Valoració:4menosmas
Per Xec, fa mes de 6 anys

@Jaume

Tot açò està més que reflexionadíssim. A Més per Mallorca li manquen moltes coses, però són ses mancances des capital humà, no de servei als ciutadans. Si trobes que hi manca cosa, ja estàs tardant a instruir-los.

Amb l'única cosa que han llenegat ha estat amb l'afer Esquerra. Ni ell ni Abril no van actuar magnànimament. Però no crec que aquesta sigui sa queixa de qui es vanagloria perquè hi hagi més vots per productes mediàtics que per moviments autòctons que estan construïts des de Mallorca i per servir els mallorquins.

Així que sí, Jaume, sa majoria de gent seguirà votant allò que surt als grans mitjans estatals, i en aquest ordre: 1) dreta antimallorquina+escissió (de facto) més ultra (o sigui, PP-Ciutadans); 2) esquerra light espanyola (o sigui PSOE-Podemos); 3) el que s'ha pogut reunir de progressisme autòcton (amb un esforç d'obertura per sumar més gent i més idees, però igualment amb certes mancances). Així és es panorama Jaume, esper que es comentari prepotent no vulgui dir que beneeixes s'estat de ses coses.

Salut!

Valoració:4menosmas
Per Ha, ha, ha, ha!, fa mes de 6 anys

En Barceló i en Jarabo estàn més. bons que en Pericay i en Bauzà. Dónen una imatge més pulcra, natural i sana.

Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Por otra parte, si dais credibilidad a esta parte de la encuesta, podríais mencionar también sus conclusiones:

El partido de Barceló, bien antiguo, queda superado en intención de votos por la irrupción de los recién llegados de Podemos, y solo obtiene un punto porcentual más que los también recién llegados de Ciutadans. Para reflexionar, si fuerais capaces de ello...

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Ya puestos, podríais observar que los votantes del PP y el PSIB son menos radicales en sus valoraciones: puntúan con moderación al propio candidato, y no se ensañan negativamente puntuando a los rivales.

El votante de MES (PSM en recuerdo de voto del cuadro) es mucho más radical ensalzando a Barceló y vituperando al rival. Un extremismo que no se observa en los que votaron a IU.

Debería haceros reflexionar.

Teniendo en cuenta que estas son las respuestas de los votantes del PSM, se confirma lo que son: unos talibanes, cuyo extremismo no está tanto en su posicionamiento de izquierdas (véase el ejemplo contrario de IU o PSIB) como en su nacionalismo catalán. Ni siquiera se diría que les preocupa la lengua catalana como objetivo, sino como medio de alienación. Basta ver la negativa opinión que tiene el PSM sobre Pericay (un catalán, LICENCIADO EN FILOLOGÍA CATALANA, que no comparte sus mantras).

Valoració:2menosmas
Per mayoric, fa mes de 6 anys

Clar ejemple de manipulació d`enquestes per el Mundo, que a un senyor que no el coneixen ni a ca seva, el tal Pericás, surti com el segón mes valorat. Está clar que volen potenciar als "ciudadanos", devant del desastre que es veu venir per els populars.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris