algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Bauzá posa de número 6 Perelló, la jurista que defensà el TIL i gràcies a la qual és president

El president del Govern castiga Gabriel Martí, el diputat del PP que va anar a veure Jaume Sastre durant la vaga de fam

El PP balear ha presentat aquest dijous la seva llista de candidats per Mallorca al Parlament, que encapçala el president del partit, José Ramón Bauzá, i que acompanya en els primers llocs el seu grup de col·laboradors més fidels durant aquesta legislatura, a més de dos independents: la taekwondista Brigitte Yagüe en el lloc 18 i Rosa Torrandell al 26.

De la llista que ha confeccionat Bauzá, crida especialment l’atenció el lloc número 6, on el president ha col·locat Antònia Perelló, la directora de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, que va actuar a favor del president en el cas per la incompatibilitat del càrrec amb la propietat de la farmàcia.

I és que Bauzá, com es desprèn de l’escrit de la querella pel cas de la farmàcia, va fer ús dels serveis jurídics de la institució que presideix, «cosa que no varen fer ni Miquel Nadal, ni María Antonia Munar, ni Eugenio Hidalgo, que ara són a la presó». Perelló va emetre informes perquè fossin aprovats pel Consell de Govern l’any 2012, a fi de satisfer les peticions que el President li havia fet perquè l’Advocacia de la Comunitat Autònoma –més concretament ella mateixa– s’encarregàs de la seva representació en el judici.

Perelló també és coneguda perquè va defensar l’aplicació del TIL, fins i tot després que el Tribunal Superior de Justícia consideràs nul el Tractament Integrat de Llengües.

Durant l’acte de presentació, Bauzá va elogiar Perelló dient-ne que és «una gran figura jurídica» i recordant que ha pres les decisions dels casos «més importants» de l'autonomia.

Recodem que el primer lloc l'encapçala Bauzá (1) i el segueixen l'actual presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom (2); el tinent d'alcalde de Palma, Álvaro Gijón (3); la portaveu adjunta del PP al Parlament, Marga Prohens (4); el vicepresident del Govern, Antonio Gómez (5); l'esmentada directora de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, Antònia Perelló (6); el conseller d'Agricultura, Gabriel Company (7); la portaveu del Govern i consellera d'Educació, Núria Riera (8); el secretari general del PP balear, Miquel Vidal (9); la consellera d'Afers Socials, Sandra Fernández (10); Rafael Nadal (11); la portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer (12) i el batle d'Inca, Rafel Torres (13).

Així, de les actuals 8 conselleries, acompanyen el president en aquesta nova etapa quatre consellers: Antonio Gómez, Gabriel Company, Núria Riera i Sandra Fernández. A la llista també hi figuren nombrosos batles del PP i candidats a alcaldies, com també Rafael Nadal, oncle del tennista Rafa Nadal, en el lloc número 11, que ja va ser regidor a l'Ajuntament de Manacor.

A la polèmica diputada Ana Maria Aguiló, –molt bel·ligerant amb el TIL i que va amenaçar de llevar la custòdia als pares que durant la vaga no duguessin els fills a escola–, la deixa en un lloc de no sortida (20) i a l’exfeixista Carlos Veramendi, també de la seva cofiança, el relega al lloc número 21. Alguns han interpretat això com una concessió al partit.


Fora de la llista

L’actual diputat Gabriel Martí, de l’ala dura del PP, també queda fora de la llista. Estava a favor del TIL però discrepava de la forma d’aplicar-lo. Per això, va anar a veure Jaume Sastre durant la vaga de fam per explicar-li-ho.

Gabriel Martí també fou president del partit Clau de Mallorca i candidat a la presidència del Govern per aquesta formació l'any 2003. Després va ser fitxat pel Govern Matas i va entrar en la nòmina del PP. Abans, però, també havia estat cap de vendes de Sol Meliá, l'empresa de Gabriel Escarrer, en la qual havia treballat durant 17 anys.

De la llista dels consellers de Mallorca queden fora Jaime Martínez, titular de Turisme; Martí Sansaloni, de Salut, i Joaquín García, d’Economia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Carme Messeguer, fa mes de 6 anys

12 d'agost 2011: (extracte notícia)
El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha logrado que finalmente Antònia Perelló acepte un puesto de responsabilidad en su Ejecutivo, el de máxima responsable de la Abogacía de la Comunidad, un cargo especialmente delicado teniendo en cuenta que el Govern está personado en las distintos casos de corrupción que afectan al Ejecutivo que presidió Jaume Matas. Perelló se encontraba resentida con la dirección del partido al haber sido descabalgada como consellera del Govern en el último momento y se negaba a aceptar la dirección general de Ordenación del Territorio. En un principio, la nueva directora de la Abogacía era la persona prevista por Bauzá para colocarla al frente de la macroconselleria de Agricultura, Medio Ambiente y Territorio, cargo que al final fue a parar a Gabriel Company. .
Los movimientos para convencerla incluyeron la elección de su marido, Francisco Amengual (quien trabajaba como ujier en el Parlament), como director insular de Emergencias en el Consell de Mallorca.
AIXÍ PAGUEN ELS FAVORS!!!!

Valoració:0menosmas
Per Antelm, fa mes de 6 anys

Pensa amb el seu futur la Sra. Perello? Despres de anar amb aquets poc ni queda.

Valoració:2menosmas
Per cagaTió, fa mes de 6 anys

Tià, tu nos recuerdas constantemente al tonto del pueblo

Valoració:-5menosmas
Per Jaç, fa mes de 6 anys

I a qui Berastain titllava de "roja"

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys

A maggy 2

Si ho vols dir un poc més fi, digues que "són corda i poal" o també "tap i bassa".

La veritat és que aqueixa senyora fa unes ulleres molt sospitoses. Em recorda na Mortícia, de la família Monster.

Deu esser un cas de mala consciència perquè és inevitable que grolleries contra el propi país deixen marca.

Valoració:13menosmas
Per maggy2, fa mes de 6 anys

En català diem que són cul i merda

Valoració:25menosmas
Per De perles!, fa mes de 6 anys

No té ningú millor?
Perquè el TIL no li va sortir bé.

Valoració:17menosmas
Per Pancuit, fa mes de 6 anys

Atenció, senyors, que en pantomatec va derrotar el caudillo. Li degué fer la clau del lloro. Oshóóóó...!!

Valoració:8menosmas
Per Molt Honorable Pancateto, fa mes de 6 anys

El TIL se defiende solo, por sentido común. Hay que ser mezquino para tratar de imponer de forma autoritaria el catalán estándar. Eso es lo que hacia Franco con el castellano. Derrotamos al caudillo y derrotaremosca sus hijos los fascista pancatalanista, pues su miseria moral es la misma. El TIL es un gran avance....no nos lo dejemos arrebatar. Discutamos los plazos de ejecucion pero no su implantación.

Fascistas pancatalanistas!! PODEMOS devolverlos al basurero de la historia.!! Ya lo hemos hecho otras veces!!. No nos arrebatareis nuestra libertad de elección!!

Valoració:-63menosmas
Per Cucut, fa mes de 6 anys

Per a I doncs: Gràcies per tenir més serenitat que un servidor, però es que no puc resistir que un no res com aquest, embruti amb la seva covardia i misèria aquesta plana TAN NOSTRA.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris