lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Balears Diu No reclama al comissari de Medi Ambient una reunió «plural» sobre prospeccions

8593

Performança contra els treballs prospectius a Eivissa.

Sergio G. Cañizares

La plataforma Balears Diu No ha sol·licitat al comissari europeu de Medi ambient, Karmenu Vella, que la propera reunió concertada sobre les prospeccions «sigui plural» perquè «la resta de forces polítiques i ciutadanes puguin donar la seva opinió».

En una carta remesa al comissari, recorden que el 5 de febrer se celebrarà una trobada per discutir si les prospeccions petrolíferes a Balears s'han de suspendre o segueixen endavant.

La plataforma considera que una reunió tancada, només amb el PP, «que obvia dia rere dia les opinions dels ciutadans», i amb una organització «subvencionada majoritàriament per aquesta mateixa força política», no serà «prou objectiva, per la qual cosa, com a mínim, consideram que haurien de participar els eurodiputats de la resta de grups que en els últims mesos han lluitat al costat dels ciutadans per la paralització dels projectes», han dit des de Balears Diu No.

Segons posen de manifest en la missiva, en l'últim any «ha crescut, madurat i s'ha vist reforçada espectacularment» la reclama social per impedir aquests projectes, «com ja hem demostrat, amb les més de 125.000 al·legacions presentades en contra del primer projecte en el Golf de València, en les quals exigim la desaparició immediata i definitiva d'una amenaça, sens dubte inassumible per a la subsistència del nostre ecosistema i de la nostra economia», afirmen des de Balears Diu No.

Balears Diu No ha recordat al comissari que al novembre li van presentar tres preguntes «de vital importància» en creure que des de les institucions espanyoles no s'estaven prenent mesures adequades. Una de les preguntes girava entorn als sondejos sísmics irregulars realitzats a la mar balear, «ja que ningú diu tenir constància de la seva autoria i tampoc no es vol investigar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris