nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

El Círculo anima a denunciar casos de fills que no puguin estudiar en castellà

Imatge de família dels membres del patronat que dirigeix el Círculo Balear.

Teresa Ayuga

El Círculo Balear espera que una sentència que obliga la Generalitat a indemnitzar la família d'una nina que no va poder estudiar en castellà l'educació primària serveixi de «precedent» per a «altres pares que sofreixen una situació similar a Balears».

En un comunicat, l'organització espanyolista assenyala que espera que aquesta sentència generi un «efecte crida» i serveixi perquè altres pares s'animin a denunciar els seus casos.

L'entitat explica que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar el passat 15 de desembre una sentència que obligava a la Generalitat a indemnitzar amb 3.000 euros a una nina, els pares de la qual havien demanat el 2008 que rebés ensenyament en castellà en la primera etapa escolar.

En aquest sentit, la fundació de Jorge Campos critica que els pares que veuen «vulnerats» els seus drets són sempre els que sol·liciten als col·legis que els seus fills estudiïn en castellà o «almenys en ambdues llengües oficials, en idèntica proporció».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per res, fa mes de 5 anys

Això si que es res.
L'esperit Sant enrevoltat de llengües de foc, tuadell quin betlem, haha.Al sigle XXI això ès de PPutta PPena.
Es raro que a la foto no estiguin bras en alt, uf quina pudor.

Valoració:3menosmas
Per indignat, fa mes de 5 anys

Però que no defensaven "es baléà"?
Resulta que el castellà també ve del seu balear?

@mallorqui "feisixme pancatalanista"? ho substituiràs per la llengua "forastera" (sense ofendre a ningú però així s'ha dit al castellà a Mallorca des de que som nat).
Aquest del "Círculo" només mostren el llautó, se'ls enfot la nostra llengua i només els preocupa castellà. Mentrestant van intentant confondre i dividir els que s'estimen la nostra llengua. La que es parla de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Valoració:7menosmas
Per Biel, fa mes de 5 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:5menosmas
Per ropit, fa mes de 5 anys

Encara estam així! Aquest Jorge Campos es incombustible. El que ha suat "por la Patria"!

Valoració:12menosmas
Per Tomeu, fa mes de 5 anys

Vaya PANDA ...
Sin comentarios ...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris