cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Mar Blava vol un ultimàtum per presentar les observacions sobre les prospeccions

8361

Una imatge de multitudinària protesta en contra de les prospeccions celebrada a Palma durant el febrer de 2014.

P.Bota

L'Aliança Mar Blava ha exigit al Ministeri de Medi Ambient que doni un “ultimàtum” a Cairn Energy perquè presenti les seves observacions als informes sobre el seu projecte de prospeccions petrolieres en el Golf de València.

“Ja els han donat un temps més que suficient”, han assegurat des del col·lectiu. Mar Blava ha manifestat també que “no seria presentable” que la petroliera no contestàs a l'informe de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar “perquè un promotor ha de respondre a les al·legacions, però ens estranya la tardança”.

“L'informe se'ls va lliurar el novembre i encara no han contestat. És una actitud bastant estranya, encara que Medi Ambient ja ha dit que si no contesten, continuaran ells amb la tramitació”, CarlosBravo, secretari tècnic de l'Aliança.

Segons Bravo, el retard de la petroliera en respondre “no pot ser sine die”. Així mateix, ha valorat el resultat de la reunió feta aquest dijous a Madrid entre el president insular, Vicent Serra, i el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos de Armas.

Bravo ha dit que “tal com anàvem dient setmanes enrere, tot apunta en la bona direcció”. “Des que vam conèixer el contingut dels informes de la Direcció General, evidentment hi ha motius d'enorme pes, que fan inviable un permís perquè Cairn Energy pugui dur a terme les seves prospeccions”, ha insistit.

Molt bona notícia
El secretari ha reiterat que “el fet que el Govern asseguràs que l'empresa el té difícil és una molt bona notícia”. “Realment creiem que tot el treball que s'ha fet, les 128 mil al·legacions personals, més tots els informes oficials, fan que la balança estigui inclinada a favor nostre i l'única sortida és una Declaració d'Impacte Ambiental negativa”, ha explicat Brau, qui ha afegit que el Consell els ha convidat a la pròxima reunió a Brussel·les amb el nou comissari de Medi Ambient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris