lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

MÉS denuncia Repsol, Cepsa i BP per "defensar els interessos dels consumidors de Balears"

Els membres de MÉS abans de registrar la queixa.

MÉS

El Grup Parlamentari MÉS ha presentat aquest divendres una denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència sol·licitant que obri un expedient i investigui si les operadores petrolíferes Repsol, Cepsa i British Petroleum (BP), han concertat les seves actuacions en matèria de preus i en cas que així sigui, imposin les sancions pecuniàries i de comportament que escaiguin.

Hi ha dades objectives que apunten cap a aquesta concertació de preus, com és el fet que sols a Balears es paga encara més d’un euro per gasoil, quan a a la resta de l’Estat no és així. Així els preus van des del 0,82 euros a Canàries i 0,92 euros a Múrcia a 1 euro a Andalusia, mentre que a Balears l’estació que ofereix el preu més barat és 1,11 euros, molt per damunt la mitja estatal. Les Illes Balears constitueixen una excepció a Espanya, ja que és l’únic lloc a on no es pot aconseguir gasoil per un euro o menys.

També Balears és a on costa més la benzina. El preu de 60 litres de benzina 95, inclòs imposts, puja a 87,5 euros, la qual cosa suposa 4,4 euros més que la mitja estatal.

La conclusió és que els consumidors de les Illes Balears són els únics que no s’estan beneficiant de la baixada de crus que s’ha produït les darreres setmanes.

El diputat Miquel Àngel Mas explica: “Aquestes pràctiques contràries a la competència són clarament perjudicials pels consumidors i per l’economia balear en general, ja que encareix tots els productes i serveis, en la mida que els carburants fòssils constitueixen la principal i quasi única font d’energia pel transport. Aquesta situació suposa un greu perjudici pels ciutadans balears”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per s'acosten eleccions, fa mes de 5 anys

Hora de sortir a premsa, qualsevol excusa mos val. Com si fos nou lo de ses benzineres

Valoració:-1menosmas
Per Geòleg, fa mes de 5 anys

@I doncs

No estic a favor de les prospeccions però t'he de dir que només des d'una ignorància molt gran, grandíssima, es pot fer un comentari com el teu.

Hem de cercar arguments reals perque amb els que tu exposes se'n fotràn de noltros. I sobre tot, procura no xerrar d'allò que no en saps.

Valoració:8menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Entre la Península i Mallorca i Eivissa, hi ha submergit un arsenal d'armes, procedent dels sobrants de la Guerra Civil. Ara està prohibit aqueixa pràctica, però no s' han tocat les que ja estaven baix de les aigües. Ergo, s' imaginen amics meus, foradar el llit marí
per extreure petroli, havent explossius al seu alrededor, quin desastre es podria des-encadenar?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris