nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

El docent interí afí al PP haurà de quedar a Maó

Aula de l'IES Cap de Llevant.

L'intent de la Conselleria de traslladar a Mallorca al professor afí del PP, amb plaça a Menorca i que ha centrat la polèmica dimissió del director general d'Educació Miquel Deyá, finalment s'ha frustrat. El docent Joan Trobat Sastre s'ha incorporat aquest dimecres al seu lloc de treball, a l'institut Cap de Llevant de Maó.

Ho fa nou dies després que se li adjudiqués la plaça, el que per sindicats i professors demostren els tripijocs d'Educació per intentar recol·locar, via comissió de serveis, a la Conselleria, a Palma. Recorden que el termini per presentar-se al centre (si procedeix d'una altra illa) és de dos dies, i que si no ho fa en aquest període «es perd la plaça». No va ser el cas.

El docent d'Educació Física, que era a la llista d'interins, se li va adjudicar la plaça la tarda del dilluns 1 de desembre, per a cobrir un lloc que estava vacant des del 27 d'octubre. Havia de començar el dijous, el mateix dia que Miquel Deyá va presentar la seva dimissió. Aquest dia, el docent no es va presentar. El matí següent tampoc. El centre va intentar infructuosament posar-se en contacte amb el professor perquè justifiqués la seva absència i va comunicar a la Conselleria que no s'havia personat. El cap de setmana va esclatar la polèmica, i es van lligar els caps per lligar.

No va ser fins dimarts que el centre va localitzar al jove professor, que va comunicar que aquest dimecres prendria possessió de la plaça, precisament en un centre el director va ser un dels expedientats per la Conselleria durant més d'un any. Abans el professor va confirmar que no s'havia presentat al seu lloc de treball perquè «estava pendent de si quedava a Mallorca».

Miquel Deyá i també la mateixa consellera Núria Riera han reconegut que es va analitzar si es destinava al docent a Palma, tot i tenir la plaça a Maó. Finalment Deyá es va negar a signar el trasllat, al·legant motius econòmics, ja que implicaria crear una plaça nova a Palma. I va dimitir.

Després, Deyá va reconèixer que tant Riera com la directora del SOIB, Francesca Ramis havien exigit el trasllat. Ramis és la candidata del PP per ser alcaldessa del municipi de Lloseta i segons sembla volia al docent a prop per preparar les eleccions. Joan Trobat estava cridat a ser el número tres del PP a Lloseta, sempre i quan l'escàndol no acabi amb les seves aspiracions polítiques. Tot això no va fer més que acréixer la polèmica i des de llavors s'han succeït les peticions de cessament de la consellera Núria Riera.

L'última, la de la mateixa Assemblea de Docents de l'IES Cap de Llevant que qualifica els fets «d'una mostra més de les pitjors pràctiques de la nostra classe política», i per la qual exigeixen la dimissió de Núria Riera, Francesca Ramis i fins i tot la de Bauzá.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 6 anys

De totd'una varen dir que el que demanaven per a ell era una comissió de serveis, però al final (jo també pensava que les comissions de serveis eren pels funcionaris i a més s'ha d'avaluar si tenen dret a ella o no, una causa justificadíssima), ha resultat que el que li demanaven era una plaça d'assessor. Assessor de què? Una persona que acaba d'arribar i a sobre s'ha incorporat tard. El director que doni part sobre el dia en què s'ha incorporat a veure si són tan llambrins com foren amb ell i li obren un expedient.

Valoració:13menosmas
Per Marc Aureli, fa mes de 6 anys

No sabia que un interí podia optar a una comissió de serveis; pensava que estava restringit als funcionaris.

Valoració:13menosmas
Per cargol, fa mes de 6 anys

PPobre PProfessor PPero, no s´ha promocionat prou. Compte amb ell, eh !

Valoració:15menosmas
Per PPatètic, fa mes de 6 anys

PP= odi a l'educació igual per a tothom

Valoració:24menosmas
Per Nolis, fa mes de 6 anys

Jo mateixa i molts altres fa 5 anys que som a les llistes i encara no hem fet feina. Aquest s'apunta per primera vegada i blam! li cau una plaça. I a damunt encara volen fer mangarrufes.
Clar que jo som especialista en Educació Especial i a aquest govern els alumnes amb dificultats els importen un rave.

Valoració:38menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Això son Mestres que no volen fer de Mestres, tan sols cobrar i prou. La vocació ??? podriem dir que és una equi.vocació. I aquets son els que fan de politics.

Valoració:32menosmas
Per Cucut., fa mes de 6 anys

Aquestes mangarrufes es feien ja els 70s! Ho vaig veure d'aprop.

Valoració:17menosmas
Per raid, fa mes de 6 anys

Vaja, quin professor pot ser...!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris