nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El TSJIB diu que la suspensió del TIL és immediata

La nova consellera d'Educació, Núria Riera, estrena responsabilitats al Parlament. Segons ratificà l'alt tribunal, el seu departament ha de disposar "l'immediat compliment" de les interlocutòries que suspenen el trilingüisme del Govern.

Teresa Ayuga.

Els jutges del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) respongueren les famílies que la suspensió del TIL ha de ser immediata.

La setmana passada la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Illes Balears (COAPA) va presentar un escrit al tribunal reclamant que ordenés a la Conselleria d’Educació el compliment de les interlocutòries de suspensió cautelar de l'ordre del TIL.

Ahir, el tribunal va dictar una providència en la qual s'especifica que «atès que, es tenen per efectuades les al·legacions de la part recurrent dins la present peça separada de suspensió de les actuacions 301 de 2014; remeti's al contingut en l'article 134 de la Llei jurisdiccional».

L'esmentat article estableix que: «La interlocutòria que acordi la mesura es comunicarà a l'òrgan administratiu corresponent, el qual disposarà el seu immediat compliment (...)».

Això significa que el TSJB recorda a Educació que les actuacions de suspensió de la setmana passada són d'immediat compliment, i «no hi ha una altra interpretació possible», asseguraren ahir a la Coapa.

Aixecar la suspensió
La consellera d'Educació, Núria Riera, ha dit avui en la seva estrena al Parlament que el Govern demanarà que s'aixequi la suspensió cautelar del TIL mentre es preparen els recursos a les sentències que l'anul·len i les actuacions que suspenen la seva aplicació.

La consellera ha assegurat avui que l'executiu no ha rebut notificació de la providència del Tribunal Superior que ordena la suspensió immediata del TIL, en resposta a una consulta realitzada per COAPA.

Segons Riera, el Govern demana l'aixecament de lasuspensió del TIL perquè «és coherent», ja que «vol l'interès general i no perjudicar a qui més s'ha esforçat per començar aquest curs, els docents, els nins i els pares».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobrisona, fa mes de 6 anys

Deu anar ben restreta aquesta, en sa merda que té.

Valoració:5menosmas
Per TALIBAUZÁN, XUPA AQUESTA!, fa mes de 6 anys

TALIBAUZÁN, XUPA AQUESTA ALTRA!
Ho has sentit?
No te convé agafar avion de rejilla cap a ca teva, que no és altra lloc més que Madrid, madrid, madriz?

Valoració:4menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Collons ! hi ha que voure lo gran que es el govern de Espanya, i el tribunal Constitucional del govern d'Espanya, amb una hora del diumenja, i una hora del dilluns ho tenan enfornat i cuit, a Balears el TSJB ha agut d'amenester un any, que gran que es Madriz i el PPnyol, meam esplicau-lis als PPnyols de Mallorca, perque en Matas es ferà vell antes de acabar els judicis, i en BauSSà cada dia li divan la sentència, la publiquen els diaris, las teves. espanyolas en castellà, internet i encara no ho entèn, l'altre dia vaig dir que eras un tosquet, i per el que veig vaig fer curt.
Bè crec que convendrà que li escriguin amb ANGLÊS i mayúsculas, meam si aixir.... li va bè.
salut

Valoració:13menosmas
Per Cabrit, fa mes de 6 anys

El TC diu que la suspensió de la consulta del 9N és inmediata.

Te basta això, Esteve, carinyo?

Valoració:-16menosmas
Per Esteve, fa mes de 6 anys

Batuvalmon consagrat! Avui no diuen ni pruna aquests que tan defensaven el TIL!!!

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris