algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Rajoy: "La consulta és profundament antidemocràtica"

La compareixença de Rajoy d'aquest dilluns en contra de la Llei de consultes i el Decret de convocatòria del 9-N.

lamoncloa (Youtube)

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que “la consulta és profundament antidemocràtica”. Després d'analitzar els dictàmens inconstitucionalitat per la Llei de consultes i el Decret de convocatòria. Si s'admeten a tràmit els dos recursos queda suspesa la vigència de la Llei i el Decret. “Ni per l'objecte ni pel procediment és legal” ha assegurat Rajoy.

"La consulta atenta contra la Constitució i avui complim la nostra obligació. La sobirania nacional resideix en el poble espanyol en el seu conjunt. El problema és que qui vol ser escoltat priva del dret de decidir a la resta de l'Estat", ha recordat.

El president ha assegurat que “no hi ha ningú que pugui privar a tots els espanyols del que és el seu país. El Govern està obligat a recórrer en defensa de la Constitució, a ells i als seus drets estem defensant”.

Política de fets consumats
Rajoy ha acusat al Govern d'Artur Mas de prendre “decisions unilaterals” i d'obligar a la resta a acceptar-les. El popular també ha advertit que “qui ha posat en marxa aquest procés és el responsable de les conseqüències”.

Rajoy ha defensat “que sempre he estat disposat sempre al diàleg, no m'he negat mai a rebre el president de la Generalitat”.

I sobre que farà si el Govern de Mas tira endavant la consulta i si hi ha un pla B, el gallec ha explicat que per ara l'escenari que contemplen és el de què Mas complirà la llei.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per pues eso, fa mes de 6 anys

@unaperaqui

A lo mejor los mallorquines nos podríamos plantear un referéndum para ver qué hacemos con los pancas de Mallorca (los ciento y pico), si los devolvemos a cataluña o si los tiramos al mar, pero claro, esa votación quizás no sea muy democrática, por mucho que nos creamos en nuestro derecho a decidir qué hacer con esa gente, ¿verdad, cariño?

En definitiva, en democracia no todo vale. Hay reglas del juego y hay que respetarlas Pero claro, vosotros los pancas, de democracia, justitos, justitos...

Valoració:-1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Grandíssim desbarat: Que "votar és antidemocràtic"? Com arriben a voler manipular el llenguatge!

La màxima expressió de la democràcia només la pot definir com "antidemocràtica" algú que, o no sap què vol dir democràcia o vol que els altres ho oblidem.

I el dret a decidir és fonamental, i han de decidir els catalans, no tots els espanyols. Es diu "dret d'autodeterminació" pequè s'autodetermina la nació que es vol determinar -en aquest cas la catalana, no l'espanyola- no "la determinen" uns altres.

Valoració:0menosmas
Per I pues..., fa mes de 6 anys

Votarem l´ any que ve, per Pasco, mes o manco. O abans.

També votarem els illencs (Balears i Canàries, s´entén), pakis residents a la costa levantina, i murcians. Castedefells, no. Massa canis. També hauriem de mirar què feim amb els animals domèstics...

Tot serà superguai. I menjarem calçots.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Si no pot ser enguany, serà l' any que vé i també votarem els illencs. Tot serà per bé.

Valoració:2menosmas
Per Uuuuuuuu!, fa mes de 6 anys

Antidemocràtic ës que tota la nació espanyola visqui damunt la esquena de Catalunya i Balears, lo de Madrid té trampa i un bòn forat. I que a damunt no ens tornin gairebé rès.

Valoració:6menosmas
Per Xapeta, fa mes de 6 anys

SÍ, SÍ, CATALUNYA VOL VOTAR.

I JO TAMBÉ VOTARIA PERÒ COM QUE A MALLORCA SEMPRE HEM ESTAT SOTMESOS.

Valoració:9menosmas
Per Es suiss, fa mes de 6 anys

Ja ho sabem tots: en aquest pais lo mes democratic es no demanar mai res a sa gent !!. Hem de sortir rapid d'un pais com aquest...ido.

Valoració:10menosmas
Per I bé que es veu!, fa mes de 6 anys

COMO DICEEEE?
Una consulta antidemocràtica?
Deu ser més democràtic prohibir-la?

És per això que volen tenir els mestres sotmesos i que formin les persones segons els seus interessos?

Valoració:12menosmas
Per marbosch, fa mes de 6 anys

He estat una persona que vaig viure la mort del dictador i després la transició.
Fa molt temps no recordava una de les famoses frases del seu testamec polític (el feren copiar a molts instituts, com a mi mateix el "camarada" Bonet a l'Institut Ramon Llull) i la frase deia "lo dejo todo atado y bien atado". Ho dic perquè sembla que el PP s'ha encabotat en ser el vertader hereu d'aquell personatge, cosa que no sorprèn si recordam que aquest partit fou fundat per un ministre franquinsta (Fraga amb la frase "la calle es mía") i que no aprovà la constitució en el seu moment (ara resulta irònic que es pensin ser els seus màxims defensors).
Que vull dir: no espereu res democràtic d'un partit que trià el seu president amb un dit del Sr Aznar...

Valoració:18menosmas
Per observer, fa mes de 6 anys

Cataluña no es una de las regiones más corruptas de Europa por casualidad...

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris