algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Riera diu que els centres poden no aplicar el TIL, però demana "responsabilitat"

Núria Riera, nova consellera d'Educació, ha mantingut aquest dissabte reunions amb l'equip directiu del departament, la confederació catòlica de pares Concapa i els sindicats ANPE i CCOO.

P. Bota

Núria Riera, nova consellera d'Educació, ha admès aquest dissabte que donada la suspensió cautelar de l'ordre d'aplicació del TIL, el manteniment dels projectes lingüístics “és un poc decisió del centre”, per la qual cosa ha apel·lat a la “responsabilitat” dels docents per evitar un curs “caòtic”.

Riera ha assenyalat que “estam en un moment d''impasse', pendents dels jutjats” i ha subratllada que “els projectes que estan aprovats poden continuar aplicant-se, perquè la suspensió cautelar no impedeix que es continuïn aplicant”.

El seu primer dia al capdavant d'Educació, la substituta de Joana Maria Camps ha mantingut reunions amb l'equip directiu del departament, la confederació catòlica de pares Concapa i els sindicats ANPE i CCOO.

Dilluns estan citats en la conselleria els representants d'UGT i els STEI, sindicat majoritari al sector de l'ensenyament a l'arxipèlag. També es reunirà amb les associacions de pares i mares i les agrupacions de directors de primària i secundària.

Riera té previst tractar de definir amb els directors dels centres com ha de mantenir-se l'aplicació del TIL en els centres amb projecte aprovat, com propugna el Govern, quin marge tenen per modificar-lo i quin és la situació dels col·legis sense projecte lingüístic.

També cal destacar que la nova consellera s'ha posat en contacte amb l'Assemblea de Docents encara que, per ara, no hi ha concertat cap reunió. Riera ja va expressar la seva voluntat de dialogar amb “tots” els representants de la comunitat educativa, encara que ha limitat limitar la negociació als sindicats presents a la taula sectorial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ERGO, fa mes de 6 anys

La Sra. Riera demana la responsabilitat que ells no han tingut??? Molt curios

Valoració:7menosmas
Per DERROTA D'EN TALIBAUZÁN, fa mes de 6 anys

Sense la vaga de fam dels Jubilats per Mallorca, no hauria estat possible la derrota d'en talibauzán.
Sense la manifestació més gran de la Història de Mallorca, de cent mil manifestants civils, alumnes, pares, mares, directors, inspectors, sindicats, AMPAS, no hauria estat possible la victòria de l'escola mallorquina, pública, de qualitat i en català.
Sense la vaga de fam d'en Jaume Sastre , no hauria estat possible derrotar el madrileny.
Sense els incomptables dies de vaga dels mestres i el sacrifici de perdre-hi tants de doblers del seu sou, no hauria estat possible la victòria fulminant i esplendorosa de Mallorca contra els enemics de l'escola mallorquina i de la llengua i la cultura de la nostra terra.
Entre tots, pares, mares, mestres, alumnes, hem començat a esbucar la feixistarra dictadura espanyolista dels TILibans d'en talibauzán.
FORÇA MALLORCA!

Valoració:31menosmas
Per Silur= peix d´aigües molt fredes, impossoble que v, fa mes de 6 anys

El Siluro Balear no ha desaparescut, desgraciadament. El que ocorreix, és que ara s´amaguen i en deuen maquinar qualcuna de grossa. A més, els del Govern son del Siluro, tots!

Valoració:27menosmas
Per tortuga, fa mes de 6 anys

Responsabilitat?! Quina barra! Durant mesos i mesos de destrucció sistemàtica del món educatiu si una cosa han demostrat alumnes , pares i mestres és seny i responsabilitat i ara ells, els responsables dels caos, els qui han mentit, manipulat, insultat, menyspreat la Universitat, fet malabars amb la justícia via decret, perseguit directors, despatxat inspectors,... i tot per la seva dèria contra la nostra llegua a la qual ni volen anomenar-la pel seu nom, ara van i ens demanen responsabilitat!
Tots ho sabem qui és el vertader responsable, i l'acte més responsable i digne seria dimitir. Si fos un bon capità s'enfonsaria amb el seu vaixell TILtànic.

Valoració:34menosmas
Per uajorno, fa mes de 6 anys

Tres coses:

1. No es pot aplicar el projecte TIL perquè és il·legal i els centres podrien ser denunciats per prevaricació. La consellera no comença bé demantant que li facin el llit i que les direccions s'exposin a ser denunciades. Riera dimissió!

2. La consellera només pot demanar responsabilitat a quí no n'ha tingut en cap moment, el seu govern amb el responsable màxim al capdavant: el president Jose Ramón Bauzá.

3. Per què sempre pretenen arraconar l'STEI tot i ser el sindicat majoritari? Per què els fa nosa. Jo, que vaig votar l'STEI, els deman prudència, templança però molta fermesa, perquè allà on calgui (meses sectorials i d'altres) apliquin mà ferma en totes les qüestions educatives. Que no traeixin el seu electorat docent i que demostrin, tot i tot, al govern de torn la força que els atorgat la majoria dels docents amb el nostre vot. FORÇA STEI!

Valoració:18menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Dos anys fent de inuTILs i irresponsables, i ara demanen responsabilitat als mestres.
El que no tenen es vergonya.

Valoració:31menosmas
Per Guillem, fa mes de 6 anys

Canviar de consellers de Presidència i Educació (sobretot de Presidència) no és gaire prudent a uns quants mesos de les eleccions, la qual cosa em produeix gran satisfacció.

Valoració:22menosmas
Per marbosch, fa mes de 6 anys

Un parell de qüestions:
a) On són n'Estarellas i n'Isern? Em sembla que tenen les hores contades (ja ni surten a la foto si us hi fixau).
b) Posem pel cas que un centre decideix seguir endavan amb un PTIL aprovat i una família denuncia el centre per aplicar un TIL que és il·legal, què passaria? Tenc la sospita que aplicar una normativa declarada il·legal pels jutges és prevaricació i aquest és un tema greu.

Valoració:30menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

No és aquesta la que feia de ca de Bou del madrileny engominat perquè els ajuntaments no exigissin el requisit de català als funcionaris però sí el d'espanyol?
Això és el "trilingüismo" que tant predica?
Si fos honesta, no hauria almanco recomanat als ajuntaments que exigesquin l'anglès als funcionaris -a més del català i l'espanyol- en lloc d'eliminar el bilingüisme com a requisit i substituir-lo pel monolingüisme espanyol, reclòs i caduc?

Valoració:33menosmas
Per Boicot a IB3, fa mes de 6 anys

La "responsabilitat" del projecte TIL és del Govern i la nova consellera no té cap dret de demanar als docents que es segueixi aplicant al TIL.
Desobediència a les imposicions i responsabilitat davant els consensos.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris