lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'esquerra i els sindicats no creuen que el relleu a Educació solucioni el conflicte

6748

UGT titlla el pas de Camps per la Conselleria de "nefast".

Joan Torres.

L'esquerra política i els sindicats han començat a pronunciar-se sobre el relleu al capdavant de la Conselleria d'Educació, coincidint que la cosa no canvia molt i que la mesura no resoldrà el conflicte educatiu.

Així, la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) considera que la destitució de Joana Maria Camps és conseqüència inevitable de la “desastrosa gestió” que ha dut a terme el Govern durant l'esmentat conflicte, quelcom que s'ha posat en evidència amb els últims pronunciaments judicials.

Tanmateix, en opinió de l’organització sindical, la sortida de Camps és insuficient, ja que no ha estat l’única ni la màxima responsable del caos que viu l’educació. “S’ha demostrat que aquest curs no és normal i tampoc ho és aquesta legislatura”, afirmen.

Nou tarannà
Un altre dels actors sectorials, la FECCOO, sol·licita a la nova consellera que recuperi el «consens» i el «diàleg», amb la fita de «recuperar la normalitat a l'hora d'implantar noves polítiques educatives». El sindicat espera que amb el canvi també es modifiquin les pràctiques de la Conselleria, amb un «nou tarannà».

Per contra, si no hi ha un canvi, la FECCOO entendrà aquest gest com «una simple neteja de cara de la màxima responsable de la Conselleria. Una cara que ja no es podia rentar més després del caos normatiu generat els últims cursos i especialment des del curs passat».

Els motius
Així mateix, la cap de l'oposició al Parlament, Francina Armengol (PSIB), ha afirmat que l'executiu «s'equivoca en canviar de cara, però no retirar el projecte educatiu del Tractament Integrat de Llengües», afegint que el president Bauzá «no ha explicat per quin motiu cessa Camps».

La portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, ha lamentat el nomenament de Riera com nova consellera d’Educació “ja que és qui va promoure que els treballadors de l’administració pública no tinguessin l’obligació de conèixer la llengua pròpia del país, un fet inèdit a Europa”, i ha ratificat que “Tots sabem que l’obsessió del TIL és de Bauzá i no de Camps”.

Des de Menorca, el cap dels socialistes, Vicenç Tur, ha considerat que el cessament de Camps era «l'única sortida» que li quedava al president, i segons ha dit Tur, l'exconsellera menorquina ha estat la responsable d'un executiu que ha provocat «el major conflicte que ha viscut aquesta comunitat» i, en aquest línia, Menorca ha estat l'illa més castigada.

Responsabilitat
D'altra banda, a Esquerra Unida (EU) també consideren que la substitució de Camps «no resoldrà el problema educatiu», ja que «el responsable del desori al sector» és, en la seva opinió, el president Bauzá.

EU titlla Bauzá de «prepotent, irresponsable i covard», per haver-se «amagat» després de conèixer-se les resolucions judicials, assumint que és «imprescindible respectar-les», afegint que Riera «és tan aliena al món de l'educació com ho era la seva predecessora».

«El problema és Bauzá, les seves obsessions i el seu autoritarisme», diu EU, per la qual cosa considera que si ell «no és capaç de reconèixer els gravíssims errors que ha comès i si no és capaç de rectificar, de negociar i d'arribar al consens, només li queda una opció digna: renunciar a la presidència per incapacitat manifesta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris