muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Bauzá confirma que ell ha destituït la consellera d'Educació

Bauzá aquest divendres durant la roda de premsa per explicar com queda la situació a Educació després de la destitució de Camps.

Joan Torres

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha assegurat que la ja exconsellera d'Educació, Joana Maria Camps, marxa perquè ell ha decidit “fer una remodelació del Govern” i així li comunicà ahir a la menorquina.

Així ho ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest divendres després de fer-se públic els canvis a l'executiu Bauzá arran de les últimes interlocutòries sobre l'Ordre de desenvolupament del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Bauzá ha començat donant les gràcies a Camps pel seu “compromís, esforç i dedicació. Ha fet una gran feina, feina de valent”. I ha destacat que “ha aconseguit acords importants amb el sector educatiu”.
De la fins ara consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, i a partir d'ara consellera d'Educació, Cultura i Universitats, n'ha destacat la seva trajectòria professional i que “forma part d'aquest Govern des de l'inici de la legislatura”. I s'ha mostrat convençut que “farà feina sense defallir per superar les dificultats”. Riera, continuarà exercint de portaveu de l'executiu com fins ara.

Bauzá emmarca el canvi fet a Educació dins de la necessitat de què “la Conselleria canvii les dinàmiques” i ha assegurat que Riera ha estat la primera opció per assumir la responsabilitat, desmentint així algunes informacions que apuntaven a què Bauzá ho hauria demanat abans a la directora general, Isabel Cerdà.
Sobre la situació de conflicte que viu el sector educatiu, el president ha afirmat que Riera “es reunirà amb els legals que es determinen en l'àmbit educatiu per negociar”. Pel que fa a l'aplicació del trilingüisme ha assegurat que tot segueix endavant i que “hi ha vida més enllà de la immersió lingüística”.

Bauzá ha demostrat el seu afany de lideratge assegurant que “sí, el president és el màxim responsable del qual passa en aquesta Comunitat Autònoma i tinc una responsabilitat des del primer moment de la legislatura i fins al darrer”. I ha afegit que “sempre he pensat en les pròximes generacions i no en les pròximes eleccions quan vull aplicar el trilingüisme”. Per últim, ha mostrat la seva preocupació perquè "vinguin de la Península a treure'ns la feina dels nostres fills".

Les interlocutòries del TSJIB
Les quatre interlocutòries del (TSJIB) que decreten la suspensió de l'Ordre de desenvolupament del Tractament Integrat de Llengües (TIL), Bauzá ha assegurat que no afecten per res a l'aplicació del TIL a les escoles. Sobre la necessitat de consultar a la UIB el nou model educatiu, Bauzá ha culpat al Consell Consultiu de no reflectir-ho en el seu dictamen.

Bauzá ha assegurat que actuaran segons indiqui l'Advocacia de la Comunitat Autònoma un cop hagin estat presentats els recursos i el TSJIB s'hagi pronunciat. I ha defensat que “no hi ha buit legal” i ha destacat que l'acte de responsabilitat del Govern implica continuar “amb el curs normal que s'ha iniciat”.

La presa de possessió del càrrec serà a les 17 hores al Consolat de Mar.

Canvis a Administracions Públiques
La fins ara consellera d'Administracions Públiques serà rellevada en el càrrec pel misser Juan Manuel Lafuente Mir, un històric del PP-Menorca, amb despatx obert a Maó i que des de fa anys exerceix funcions d'assessor jurídic de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per pere joan lil·la, fa mes de 6 anys

Qui és aquest de la foto ?

Valoració:2menosmas
Per Peret, fa mes de 6 anys

El poble te pot rebutjar.....manca pot temps.

Valoració:1menosmas
Per Sorayita la guarra, fa mes de 6 anys

Sí el TIL no és legal, on són els mecanismes de na Soraya per evitar la seva aplicació.

Soraya, donde estas soraya?
Estan cegats contra Catalunya.

Valoració:6menosmas
Per InúTIL servidor de Madrid i antimallorquí, fa mes de 6 anys

Contra la dictadura inculta de Bauzá, la generositat de mestres, pares i poble. Estem guanyant i tot gràcies a sa mobilització del poble!

Fora els antimallorquins del PP. Votam partits mallorquins que depengan dels mallorquins i no de Madrid.

Si sou de dretes votau el PI (Proposta per les Illes)
i si sou d'esquerres i estimau les illes Balears votau MÉS per Mallorca.

Defensam els nostres interessos econòmics, socials, culturals i de tot tipus votan partits d'aquí que lluitin, de veres, per lo nostro.

Valoració:13menosmas
Per empegueït, fa mes de 6 anys

Aquesta rialleta forçada i falsa ho diu tot.
Fa plorera.
No estàs empegueït?
Només te falta sa peineta ePPañyola com na CoPPedal en aquestes monyes que t'han crescut.

Valoració:12menosmas
Per Fèlix, fa mes de 6 anys

Està molt nerviós en Bauça. tremolava a la roda de premsa.

Valoració:12menosmas
Per bauzá me abriste los ojos, fa mes de 6 anys

Nunca más votaré al partido de los que como tú, Bauzá, incompatibilizáis mi identidad materna (murciana) con mi identidad paterna (mallorquín). Te voté pensando que me ibas a sacar del paro o, lo que es peor de mis "empleos" a tiempo parcial "remunerados" a 6,75 € netos la hora, lo tomas o lo dejas. ¿Te enteras de que las semanas en que me encuentro "empleada" bajo estas condiciones tus amos y señores de Madrid me cuentan como "empleada" que ha salido airosa de la crisis gracias a tu partido en vuestras estadísticas políticas?
Hasta que llegaste tú, nunca tuve ninguna incompatibilidad entre mi doble identidad murciana-mallorquina. Nunca pensé que fuera contradictorio hablar y amar al castellano de Murcia y al catalán de Mallorca.
Tus paranoyas me han hecho dudar. Llegué a pensar que tenía que elegir. Pero no lo has conseguido: mi madre quiere a su tierra de origen sin dejar de agradecer que en Mallorca ha encontrado trabajo, pan y amigos.
Tus paranoyas y las de tu partido distinguen entre ricos y pobres y entre castellanoparlantes, vascoparlantes y catalanoparlantes.
Entre todos, PODEMOS contruir una España plural, que una a todos los pueblos de España y que considere personas a los que no somos banqueros ni grandes empresarios.
Y si la CASTA vividora niega la condición española a vascohablantes y a catalanohablantes, los pueblos de España tenemos todo el derecho a VOTAR libremente la sumisión a la CASTA o la independencia en un estado libre, sea catalán, vasco o balear.
Jamás volveré a caer en tu engaño, bauzá. Ni tu ni tu partido vais a volver a engañarme nunca más.
¡Viva España plural!
¡Viva Mallorca libre!
¡Viva Cataluña libre!
EN ESPAÑA O FUERA DE ELLA

Valoració:10menosmas
Per Paula, fa mes de 6 anys

Si voleu llegir un bon homenatge a la gent que ha plantat cara:
http://www.vilaweb.cat/mailobert/4212167/tombarem-til.html

Salutacions des de Catalunya! Endavant!

Valoració:11menosmas
Per marbosch, fa mes de 6 anys

I com diuen en la seva llengua "I pa xulo mi pirulo!"

Valoració:11menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Tan malament t'ho fa es bombero?

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris