muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Cabrer defensa el TIL suspès qualificant Armengol de 'radical incendiària'

La líder de l'oposició -esquerra- i la portaveu del grup parlamentari popular, a una imatge d'arxiu.

Jaume Morey.

La portaveu del Partit Popular al Parlament, Mabel Cabrer, lamenta que «en un moment en el qual caldria apel·lar a la tranquil·litat, el PSOE i en particular la seva portaveu, Francina Armengol, actua com una radical incendiària».

Cabrer manifesta que és «incomprensible» que els socialistes, que «hauria de ser una alternativa», tinguin una oposició tan «radical», quelcom que la portaveu només entén «per la seva extrema defensa del model d'immersió en català».

La diputada critica a més que Armengol adopti l'actitud de ser «la més radical dels radicals», quan «sap que la suspensió del trilingüisme a Balears és una qüestió de forma i no de fons».

Cabrer ataca la líder de l'oposició, perquè segons creu, l'únic que pretén és «generar alarma, mentir i situar-se a l'ala més radical en contra d'un model educatiu bàsic en una comunitat turística com la nostra».

La popular recorda que les sentències i actuacions judicials dictades aquests dies «reconeixen la necessitat que els infants sàpiguen anglès perquè ho exigeix la Unió Europea, així com el mercat laboral, i perquè és imprescindible per al nostre sistema educatiu».

"Que Bauzá doni la cara"
Per la seva banda, la líder del PSIB ha exigit avui al president José Ramón Bauzá que doni la cara davant la suspensió del TIL per part del TSJIB, destitueixi la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i negociï personalment amb la comunitat educativa com s'ha d'afrontar el que queda de curs.

«No es pot governar contra tot un poble i no es pot governar contra la llei establerta», ha ressaltat Armengol, que ha demanat al cap de l'executiu que segueixi l'exemple del president del Govern Mariano Rajoy, qui ha retirat la reforma de la Llei de l'Avortament per falta de consens.

«El país necessita que el president rectifiqui», en comptes d'imposar un model d'ensenyament trilingüe emparant-se en un decret anul·lat pel Tribunal Superior, un decret llei recorregut davant el Tribunal Constitucional i una ordre d'aplicació del decret llei suspesa cautelarment, apunta Armengol.

«Li diuen clar que aquest TIL és il·legal, i no per una qüestió de forma, sinó per vulnerar l'estatut d'autonomia, que és una llei orgànica», ha assegurat Armengol, qui ha afegit que ampliaran el recurs contra el TIL davant el Constitucional amb els arguments de les sentències dictades dimarts pel TSJIB.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pere, fa mes de 6 anys

Bono....si no te mes. ...materia "intel'llectual"....que hi fèrem???

Valoració:7menosmas
Per Per REALITATS, fa mes de 6 anys

Mira REALITATS,
T'intentaré explicar de manera clara com és la moral de la dreta i concretament del PP en poques paraules: fa uns dies has tengut l'exemple en la famosa llei Gallardon (sobre l'avortament) que deien els repugnava tant matar "persones no nates"; però s'han tirat els escrúpols a l'esquena i deixaran la llei com està per un simple tema de "números": si treien la llei pensen que podien perdre un milió o més de vots i si la deixen com està en perden cent cinquanta mil: i la moral i la ètica a fer punyetes.
Ha quedat clar?

Valoració:19menosmas
Per ERGO, fa mes de 6 anys

Si mirau que significava realment el TIL, veureu que efectivament anava contra l'estatut, ja que marginava el català. Això ha estat el seu fi.....odi al català...

Valoració:22menosmas
Per res, fa mes de 6 anys

Jo no som psicòleg pero mirant sa foto, veig una morena tranquila i una rossa tensa i a punt de mossagar, i si feim una mirada als diaris dels tres darrers anys sra. Kaiser Cabrer diuen qui es radical i tira benzina als medis de comunicaciò, encara que desprès demani disculpas als jueus, o als nazis??
En Baussanarro ¿ que rectifiqui ? hahahahaha, segur que dirà "antes morir, que perder la vida."
I remataria jo som la llei, tot lo que faig i dic es legal, i tot el que diuen els altres, tribunals inclosos es ilegal (" que aaassiiii se escribaaaa i asssiiiii se cumpla" ) aaaaaaaaaaaha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaa.

Valoració:19menosmas
Per ESTATUT, fa mes de 6 anys

Article 4
La llengua pròpia

1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears,
tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter
d’idioma oficial.

2. Tots tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la, i ningú
no podrà ser discriminat per causa de l’idioma.

3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús
normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures
necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan
les condicions que permetin arribar a la igualtat plena
de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de
les Illes Balears.

no entenc la decisió del tribunal, el til no va contra l´estatut . simplement es que s´han potat el vist i plau de la universitat . Es com diuen una errada formal , per fer un real decret necessiten el vist i plau de la UIB . nO ÉS PREOPCUPEU QUAN ENTRI EL PSOE AIXÓ EN SUBSANARÀ BEN AVIAT YI ES FARÀ NO EL TIL SINO EL TOL .

Valoració:-22menosmas
Per LA DIARREA DEL ZAR, fa mes de 6 anys

LA SUSPENSIÓ PER PART DEL TSJIB DE L'ORDRE PER LA QUAL DESENVOLUPEN DETERMINATS ASPECTES DEL TIL ALS CENTRES, HA DEIXAT SUSPESA I SENSE VIGÈNCIA AQUESTA NORMATIVA A TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES BALEARS

HO HAS LLEGIT BÉ, JORJITO?

Valoració:21menosmas
Per posa't tranquil, forasterín, fa mes de 6 anys

Et queda Decret de Mínims per estona, ignorant TILiban. La immersió en foraster disfressada de "trilíngüismo" s'ha acabat perquè així ho volem la immesna majoria.
Els teus fills t'ho agrairan.
Estas molt emprenyat per la derrota d'en talibauzán i pel triomf dels pares, mares, alumnes, professors, professores, AMPAS, directors i inspectors i de TOTA L'ESCOLA MALLORQUINA.
La vida és dura, forasterín
Posa't tranquil

Valoració:29menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Tendrà barra na Cabrer! Com que qüestió de forma i no de fons? Haver passat olímpicament del que diu la UIB en matèria lingüística no és una simple "qüestió de forma". Ni legislar contra l'estatut d'autonomia en matèria lingüística tampoc és "forma"! És fons, i fins al fons!

Aquesta Cabrer menteix més que xerra, com tots al seu partit. I titlla de radical a tot deu que no pensi com ells. No te vergonya!

Valoració:30menosmas
Per xoteta, fa mes de 6 anys

Ma-cabra

Valoració:18menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Os queda trilingüismo para rato, ignorantes CATalibanes. La inmersión se ha acabado porque así lo queremos la inmensa mayoría.

Vuestros hijos lo agradecerán.

Valoració:-33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris