algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

COAPA exigeix al Govern que retorni als projectes educatius anteriors al TIL

La directiva de COAPA el dia que presentaren en societat el recurs davant el TSJIB contra l'ordre d'aplicació del TIL.

Pere Bota.

La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Balears (COAPA) és una de les organitzacions que dugueren als tribunals l'ordre d'aplicació del TIL, en representació de FAPA Mallorca, FAPMA Menorca, FAPA Eivissa i FAPA Formentera, i la seva posició fou ahir ratificada per la decisió dels magistrats del TSJIB.

Segons aquesta entitat, les últimes actuacions judicials fan palès que la “nefasta manera” d’aplicar el trilingüisme d'aquest Govern té els dies comptats. Des d'aquest punt de vista, exigeixen a l'executiu responsabilitat i que deixi de posar més entrebancs, que assumeixi les seves errades i que doni instruccions als centres educatius per retornar als projectes educatius immediatament anteriors al TIL.

A COAPA hi ha “satisfacció continguda” perquè les interlocutòries del TSJIB els han donat la raó, a la vegada que lamenten que el govern Bauzá vulgui dilatar la situació “amb recursos i més recursos, caigui qui caigui, en un intent a la desesperada d'evitar el fracàs i la vergonya de reconèixer la seva incapacitat”.

Per als representants de les famílies és clar que “no es pot governar d’esquena a la ciutadania i vulnerar els drets les persones continuadament i impunement sense que això tingui conseqüències”, quelcom que en aquest cas sí ha passat a les aules balears, motivat per “l’enorme poder apriorístic que té l’Administració i el perill d’atorgar aquest poder a persones que en facin abús”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per @ la diarrea del Zar, fa mes de 6 anys

Ara inventareu qualsevulla altre pla d´estudis con tal de no reconeixer vostra MONUMENTAL CAGADA TRILera. Feixisme foraster = CÀNCER ESPAÑOL !!

Valoració:5menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 6 anys

EL GOVERN CONSIDERA QUE LA SENTENCIA AFECTA NADA MÁS QUE A CUESTIONES FORMALES DEL TIL Y NO AL FONDO (EL CONTENIDO DEL PROYECTO NO HA SIDO CUESTIONADO POR LOS JUECES), CON LO CUAL EL TRILINGUISMO CONTINUARÁ HASTA QUE EL TS RESUELVA LOS RECURSOS PRESENTADOS POR EL GOVERN (RECURSO DE ANULACIÓN Y RECURSO DE REPOSICIÓN CONTRA LA SUSPENSIÓN CAUTELAR).

Valoració:-1menosmas
Per Aloma, fa mes de 6 anys

Als "mallorquins" que parlen foraster i defensen una llengua forastera... per aquí els hem dit sempre forasters.
Cap expert ha avalat el TIL i una marea verda es va manifestar contra aquest decret polític i antipedagògic, aquesta és l'única immensa majoria que hi ha.
Quant a la unitat de la llengua, cap romanista la discuteix. El que digui qualcú sense formació lingüística no és pertinent. Només serveix per a demostrar l'aforisme aquell que diu que la ignorància és atrevida.

Valoració:6menosmas
Per marina, fa mes de 6 anys

Ya que nos quieren quitar el TIL.
Tendremos que exigir la ley 50% castellano 50% mallorquin.
Que no es catalan le pese a quien le pese.
Y entonces veremos quien incunple la ley

Valoració:-1menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

@ Aquí en català!,

Calla, facha tontorrón

Valoració:1menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (25-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:7menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

La inmensa mayoría de los mallorquines (y cuando digo mallorquines no incluyo a los 200 pancas antimallorquines), no queremos inmersión CATeta

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris