algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El TIL ja no és vigent als centres educatius

Bauzá i Camps aquest dimarts al Parlament.

Joan Torres

La suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) de l'Ordre per la qual es desenvolupen determinats aspectes del Tractament Integrat de Llengües als (TIL) centres ha deixat sense vigència aquesta normativa als centres educatius.

L'Ordre de la Conselleria d'Educació amb data 9 de maig de 2014 on es desenvolupen determinats aspectes del Decret TIL, com el calendari d'implantació, ja no és efectiva als centres balears i per tant, des d'avui es regeixen amb la normativa 'preTIL', és a dir, el Decret de mínims.

Segons el misser de l'Assemblea de Docents, Josep de Luis, “tot i que el Govern recorri no queda sense efecte la suspensió cautelar i per tant el TIL ja no es pot considerar vigent”. Això suposa, que un cop publicades aquest dimecres les interlocutòries, el Decret de mínims ha retornat als centres educatius fins que el TSJIB ressolgui el recurs del Govern.

Amb tot, cal tyenir en compte que el futur del TIL està en mans del mateix tribunal que n'ha dictat la suspensió cautelar.

Projectes lingüístics
Tot i que el TIL no sigui ara com ara la normativa vigent després de la suspensió, si que ho són els projectes lingüístics dels centres aprovats durant la normativa TIL. Això significa que si els centres volen redactar ara un nou projecte lingüístic segons el Decret de mínims i aprovar-lo per claustre, podrien 'alliberar-se' del Decret TIL fins que el TSJIB prengui sentència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per odi pur, fa mes de 6 anys

Talibausán, ets odi pur.
La teva paranoia no podrà amb la identitat mallorquina.
Estàs acabat.
Ressentit
Parteix. No ets d'aquí.

Valoració:0menosmas
Per Voro, fa mes de 6 anys

¿que os pasa Mallorquines?
I ara vé lo bó:
..."de no corregir esta preocupante deriva, lo que ocurre en Cataluña lo vais a padecer en vuestras propias carnes"...
Tal vegada serà el millor que ens passe mai!
fixeu-se amb la paraula "corregir" com si fórem al·lots fent malifetes a classe... fas pena...
ves a corregiar a la teua senyora mare... ves...

Valoració:4menosmas
Per HEM GUANYAT, fa mes de 6 anys

Els pares, les mares, els alumnes, els directors, els inspectors, els sindicats, les AMPAS, els docents, tota l'escola mallorquina junta, ha guanyat.
Els TILibans posseíts per l'odi paranoic a la llengua dels mallorquins han perdut. HAN FRACASSAT.
Estam d'enhorabona!
Gràcies, docents!
VISCA L'ESCOLA MALLORQUINA!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:3menosmas
Per LA DIARREA DEL ZAR, fa mes de 6 anys

EN COMPLIMENT DE LA SUSPENSIÓ DICTADA PEL TSJIB, ELS INSPECTORS ANIRAR COL·LEGI PER COL·LEGI A PARALITZAR EL TIL.

Valoració:3menosmas
Per ¿Qué os pasa mallorquines?, fa mes de 6 anys

Ultimamente no puedo evitar hacerme esta pregunta constantemente. Mallorca siempre había sido lugar de acogida y tolerancia, isla de gentes abiertas al mundo.
La deriva catalanista de una parte considerable de la sociedad empieza a ser francamente alarmante. Mallorca ya no es lugar plácido para el procedente de otras zonas del país.
¿Qué os pasa mallorquines? ¿A qué se debe que votéis como españoles para comportaros como catalanes? No perdáis de vista que en Cataluña, hace apenas una década, el movimiento radical separatista era proporcionalmente menor a lo que es en la actualidad el movimiento catalanista mallorquín. De no corregir esta preocupante deriva, lo que ocurre en Cataluña lo vais a padecer dentro de poco en vuestras propias carnes. Ojo al dato. Al tiempo.

Valoració:-3menosmas
Per El foner del forn, fa mes de 6 anys

Com diuen als níns: No toquis "coses mortes".

Valoració:2menosmas
Per clar i mallorquí, fa mes de 6 anys

"Podem continuar sent lo ignorants que volguem... Cert... quan saps algo veus que hi ha molt més que te falta per saber... nomes si no saps res, es quan te penses que ho saps tot. Gracies per definir-me de quin tipus ets"

Tolito, aixó no té sentit i no ve a cuento. Has de pensar un poquet abans de pitjar "Envia"

Espabila

Valoració:1menosmas
Per Per @ la diarrea del Zar, fa mes de 6 anys

Forasters siulant, mirant vers altra banda, fent es distret. S´acabat es bròquil falangistes !
Com s´han de veure .... Hi haurà lguna rectificació forastera ? o encara hem d´esperar més ? No tenen consciència ....

Valoració:6menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 6 anys

EL GOVERN CONSIDERA QUE LA SENTENCIA AFECTA NADA MÁS QUE A CUESTIONES FORMALES DEL TIL Y NO AL FONDO (EL CONTENIDO DEL PROYECTO NO HA SIDO CUESTIONADO POR LOS JUECES), CON LO CUAL EL TRILINGUISMO CONTINUARÁ HASTA QUE EL TS RESUELVA LOS RECURSOS PRESENTADOS POR EL GOVERN (RECURSO DE ANULACIÓN Y RECURSO DE REPOSICIÓN CONTRA LA SUSPENSIÓN CAUTELAR).

Valoració:-8menosmas
Per Aloma, fa mes de 6 anys

Més enlla: els de Castilla la Mancha són monolingües. Són sectaris i ignorants? El trilingüisme a Madrid ha demostrat que es perd nivell en les matèries en llengua estrangera. Defensar la immersió és perfectament compatible amb ser políglota i voler aprendre altres llengües, però fer matèries en llengua estrangera per a tot l'alumnat és completament absurd. Només ho pot defensar qui no hagi ficat mai un peu a les aules. Ignorància i sectarisme és parlar sense saber.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris