algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern decideix recórrer les interlocutòries que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL

Concentració d'aquest dimecres al Consolat de Mar.

T.Ayuga

El Govern de José Ramón Bauzá ha decidit recórrer les interlocutòries que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Núria Riera, durant la roda de premsa convocada després de fer-se públiques les sentències aquest dimecres.

Aquesta decisió es fa pública tres hores després de saber que la Sala contenciosa administrativa del TSJIB (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears) ha dictat quatre interlocutòries en les quals accepta quatre recursos i adopta la mesura cautelar de suspendre l'execució de l'ordre de la Conselleria d'Educació del 9 de maig de 2014 mitjançant la qual es desenvolupen determinats aspectes del TIL (Tractament Integrat de Llengües) als centres docents no universitaris de Balears.

L'executiu ha optat per interposar un recurs de cassació a la decisió del TSJIB i no de treure un decret llei amb caràcter d'urgència com passà just ara fa un any.

El Govern té ara cinc dies per presentar el recurs a unes sentències que Riera considera que només afecten qüestions “formals del TIL” i no de fons. A més, la portaveu ha assegurat que “no valorarem que passarà un cop haguem presentat el recurs. Apel·lem a la responsabilitat de tots”. I ha assenyalat que “el trilingüisme continuarà”.

La també consellera d'Administracions Públiques ha assegurat que “el curs s'ha iniciat amb normalitat” i que a la majoria d'escoles “els projectes de trilingüisme estan en marxa”.

Concentració a Consolat de Mar
Els docents en conèixer que el Govern havia convocat una roda de premsa per explicar les seves intencions després de fer-se públiques les decisions judicials han convocat a través de les xarxes socials i via mòbil una protesta a les portes del Consolat de Mar. Crits de "dimissió" per Camps i Bauzá han sonat de fons durant la compareixença de la portaveu. A l'exterior unes 200 persones s'han manifestat tot i la pluja.

Camps i Bauzá, amagats
Durant aquesta nova crisi de Govern, tant el president del Govern, José Ramón Bauzá i la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, no han donat la cara després de les sentències que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL. Riera ha hagut d'afrontar en solitari l'allau de preguntes dels periodistes al Consolat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Fins i tot les persones que no son molt espaviladas es donen conta si fan el ridicul, aquest grupet que volen dirigir els ensenyadors i l'ensenyansa dels nostres fills i nets, cada cop son mès curts i mès ridiculs, son veritablement PATÊTICS.
Salut per les camisetas verdas i els que les defensan, com sa meua, sìmbol de resistència, aquest, no las pogut tomar BauSSà, ni amb un decret, per cert, la teva cara i se de sa moma, tot un poema.Quina alegria.
Alegriaaa ses pedras se chapen de riura (Antonia Font)

Valoració:7menosmas
Per MALLORCA, fa mes de 6 anys

TIL NO, Trillinguisme SI

Valoració:1menosmas
Per TALIBAUZÁN FRACASSAT, fa mes de 6 anys

Talibauzán has perdut.
Ets un cregut, estirat, estufat i FRACASSAT.
Ets molt mal vist a Mallorca. No pots anar per enlloc. No te voel per aquí.
AU, TIRA CAP A MADRID!

Valoració:9menosmas
Per catalineta, fa mes de 6 anys

A jo ja em perdonarei,però que ni en Bauzà ni na Camps surtin a donar sa cara es vergonyós. Si tant convençuts n'estan, de recursos i altres històries, es lo mínim:sortir i donar explicacions,i més quan era es seu projecte estrella... Fan vergonya aliena,llastimós...

Valoració:7menosmas
Per Clar i Català, fa mes de 6 anys

Els antimallorquins volen que la llengua pròpia de Balears s'ensenyi igual que les llengos forasteres. Gràcies a la inutilitat del PP Catalunya s'independitzarà abans!

https://www.youtube.com/watch?v=qBJ37BOX9t4&feature=youtu.be

"The voices of the V" issued by TV3 report on the demonstration held in Barcelona on September 11 to demand the right to hold a referendum on independence.

Valoració:13menosmas
Per pep, fa mes de 6 anys

Núria Riera ha dit que el TIL segueix. No és veritat. encara que presentin recurs a l'acte del tribunal, recurs de reposició, la resolució del tribunal tira endavant. Crec que ella és advocada i no coneix l'apartat 184 de l'article 15 de la llei 13/2009 que diu:

Art. 451.3 "La interposición del recurso de reposición NO TENDRA EFECTOS SUSPENSIVOS respecto de la resolución recurrida.
Fan pena!

Valoració:27menosmas
Per No dimitir, fa mes de 6 anys

No voldria que Bauzà ni cap dels consellers dimitíssin , perque el Poble ha de veure la seva derrota.

Valoració:28menosmas
Per Peperos destructors, fa mes de 6 anys

A on és el Taliban Bauzan? cagat,
neumotòrax, diarrea crònica té.

Valoració:31menosmas
Per aturmeda, fa mes de 6 anys

Si és un problema formal i no en fan cas, i no passa res, han obert la porta als catalans amb el 9N. S' han engrunat els dits. Visca la desobediència. A votar! SÍ, SÍ!

Valoració:38menosmas
Per Fea, fa mes de 6 anys

I ella riu , a mi no em fa cap de rialles, estau jugant amb els nins i l'educació.
Qualqú et llevarà sa rialla de sa boca.
Cap a Madrid a veure en Wert, aalà estarà s com a casa, allà riuràs.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris