algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El TSJIB suspèn l'ordre d'aplicació del TIL

Joan Torres.

La Sala contenciosa administrativa del TSJIB ha dictat avui quatre interlocutòries en les quals accepta sengles recursos i adopta la mesura cautelar de suspensió de l'execució de l'ordre de la Conselleria d'Educació del 9 de maig de 2014, mitjançant la qual es desenvolupen determinats aspectes del TIL (Tractament Integrat de Llengües) als centres docents no universitaris de Balears.

L'ordre de la Conselleria desenvolupa el calendari d'implantació del sistema de Tractament Integrat de Llengües per a aquest curs 2014-2015.

La Sala acorda atendre la petició de mesura cautelar de suspensió dels sindicats STEI-UGT, Docents per la Democràcia, la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes dels Illes Balears (COAPA) i CCOO, que havien presentat recurs contra l'ordre emesa per Educació.

Les actuacions expliquen que l'excepcional mesura cautelar de suspensió és procedent després de les sentències dictades ahir en les quals es declarava la nul·litat del Decret 15/13 del TIL, ja que aquesta ordre desenvolupa l'esmentat Decret.

La reacció del Govern no es torbarà, i la portaveu de l'executiu Núria Riera compareixerà aquest dimecres davant els mitjans a les 17.30 hores. Precisament, a les xarxes socials s'estan organitzant concentracions davant el Consolat de Mar amb el lema "El TIL es decideix ara al Consolat. Vine a fer renou".

«La nul·litat del Decret invalida l'ordre»
Segons la sala, la nul·litat del Decret «afecta la validesa de l'ordre» que desenvolupa la seva aplicació, sense que sigui necessari «esperar a una valoració en la sentència que ha de dictar-se sobre l'ordre».

A més, l'efectivitat de la futura sentència «quedaria compromesa si es permet la pervivència i desenvolupament del calendari d'aplicació d'uns projectes de tractament integrat de llengües fonamentats en el decret declarat nul».

«S'ha d'entendre contrari als interessos generals la implantació -per mitjà de l'ordre del 9 de maig de 2014- d'un calendari d'aplicació dels projectes de tractament integrat de llengües elaborats a l'empara d'un decret que hem declarat nul», assenyalen els magistrats en les quatre actuacions.

Segons els jutges, que les sentències d'ahir no siguin fermes no modifica la realitat que el Decret «ha estat objecte de ponderat examen de validesa amb un resultat que no es pot ignorar». «No fa falta major argumentació per endevinar el seu resultat», avancen els jutges sobre la sentència que dictaran en un futur sobre l'ordre.

Calendaris, projectes TIL i còmput d'hores
L'ordre suspesa inclou el calendari d'aplicació del TIL fins al curs 2017-2018, detalla com s'han de redactar els projectes TIL i com actualitzar els elaborats per al curs 2013-2014, i estableix el còmput horari mínim setmanal que ha d'impartir-se en les tres llengües (castellà, català i idioma estranger) en cada etapa educativa.

També recull quin ha de ser el referent metodològic dels docents per ensenyar assignatures no lingüístiques en idioma estranger, els llibres de text i material didàctic que cal utilitzar, les particularitats en l'atenció a la diversitat i l'alumnat amb necessitats de suport educatiu.

En els annexos figuren les taules que han de completar els centres amb el llistat de docents habilitats per impartir matèries no lingüístiques en llengua estrangera i les assignatures i horaris a impartir en cada llengua.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Hem guanyat, fa mes de 6 anys

Els pares, mares, mestres i alumnes mallorquins hem guanyat.
Talibauzán has perdut.
Ets una pobra víctima del teu odi paranoic contra la llengua dels mallorquins.
L'escola mallorquina ha sortit reforçada de l'assalt feixista.
GRÀCIES, DOCENTS!
ENHORABONA, PARES!
ENHORABONA, MARES!
ENHORBONA, ALUMNES!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:3menosmas
Per madrileñufets, no piulau?, fa mes de 6 anys

madrileñufets, no piulau?
Ua petits!
venga, valents, no calleu ara!
Ens avorrim sense els vostres brams!

Valoració:2menosmas
Per Clar i mallorquí, fa mes de 6 anys

Ni TIL, ni immersió, ni nyaps, ni adoctrinadors.

Volem trilingüísme equitatiu i ben aplicat

Valoració:-19menosmas
Per Clar i Català, fa mes de 6 anys

Els antimallorquins volen que la llengua pròpia de Balears s'ensenyi igual que les llengos forasteres. Gràcies a la inutilitat del PP Catalunya s'independitzarà abans!

https://www.youtube.com/watch?v=qBJ37BOX9t4&feature=youtu.be

"The voices of the V" issued by TV3 report on the demonstration held in Barcelona on September 11 to demand the right to hold a referendum on independence.

Valoració:12menosmas
Per maggy2, fa mes de 6 anys

M'ha agradat molt que el punt que ha provocat la sentència de nulitat hagi estat per la manca de consulta a la UIB. Des de que ha entrat el govern d'en Bauzá han fet menyspreu de la nostra Universitat i, d'aquesta manera, han fet menyspreu de l'educació, la cultura i el nostre poble.
El fet que la nulitat ja s'hagi produït per la part formal del decret i d'acord amb la normativa vigent el tribunal no ha pogut passar a debatre la part sustantiva de la demanda. Això em sap greu perquè m'hauria agradat saber què en pensa el tribunal del contingut del decret; no ha pogut ser però és una gran passa endavant i una recompensa per a totes aquelles persones que hem lluitat en defensa de l'educació dels nostres fills.

Valoració:16menosmas
Per dic, fa mes de 6 anys

@Mallorca

ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.

ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.

(DIEC2)

Valoració:4menosmas
Per Mallorca, fa mes de 6 anys

"majoria absoluta del grup mes"

JAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJ

i jo vull un xalet a la platja. I una cussa que cagui dobers

Valoració:-26menosmas
Per NO PARES, SIGUE, SIGUE!, fa mes de 6 anys

Dels finals de la transició cap aquí, no havia vist mai tanta de simpatia pel català com en veig entre el jovent en el meu club de bàsquet.
Tot gràcies a l'odi patològic d'aquest cregut estirat engominat que no sé qui putes s'ha pensat ser (un enviat de Déu per salvar Espanya?).
Com més mal ens vol fer, més ens cohesiona, ens deixondeix, ens mobilitza i ens consciencia a favor de l'independentisme a Mallorca.
Gràcies, engominadet!
Ets un encant.
Muà, muà, muà!!!!
FORASTERO, NO PARES, SIGUE, SIGUE!
NO PARES, SIGUE, SIGUE!

Valoració:23menosmas
Per Miguel, fa mes de 6 anys

A les 17:30 segurament anunciaran dimissió de Camps, però no basta: volem eleccions anticipades i majoria absoluta del grup mes.

Valoració:24menosmas
Per FEIXISTARRO ENGOMINAT, fa mes de 6 anys

No oblidem que el projecTIL foraster era la venjança pel tir per la culata que els va sortir amb la "libre eleczión de lengua".
Ara amb aquest altre TIL per la culata, segur que tramen, posseïts per l'odi a la llengua dels mallorquins, què han de fer per venjar-se per aquest nou fracàs estrepitós.
A les 17:30 sabrem en què consistirà el nou intent de venjança (que naturalment els tornarà sortir un bunyol).
ATENCIÓ AL NOU FUTUR FRACÀS QUE ANUNCIARAN A LES 17:30

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris