cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El degà dels missers de Balears confia que el nou ministre de Justícia reprengui el diàleg i el consens

R.L.

El degà dels missers de Balears, Martín Aleñar, ha confiat avui que el nou ministre de Justícia, Rafael Catalá Polo, que prendrà possessió del seu càrrec la setmana vinent, sigui capaç de recuperar el clima de diàleg i la capacitat de consens necessaris per escometre qualsevol reforma legislativa i les propostes de canvi adients per a millorar el servei públic de la Justícia. 

Aleñar creu que “això és precisament el que precisen i mereixen els ciutadans”, i considera la decisió d'Alberto Ruiz Gallardón de sortir del govern i de la política com a “coherent”.

Segons afirma, el ministre sortint ha estat “la cara visible d'una política de fets consumats” que, gairebé des del primer moment, va trobar un fort i ampli rebuig entre la major part dels operadors jurídics i de la societat civil i que va provocar que tota l'advocacia institucional sortís al carrer per primera vegada.

Per això, Aleñar espera que ara s'obri una nova etapa de serenitat, diàleg i col·laboració per aconseguir que, entre tots i de forma consensuada, s'aconsegueixi frenar projectes de llei que, com la reforma de la justícia gratuïta, suposen greus lesions dels drets de les persones.

“És un bon moment per fer un pont cap a l'acord i reprendre la negociació d'un Pacte d'Estat per la Justícia que reculli les aportacions de tots i que faci de la Justícia un servei públic modern i eficaç centrat en les persones”, considera el cap dels advocats, emfatitzant que el sector seguirà obstinat a aconseguir la rectificació d'algunes mesures, com ara "l'excloent llei de taxes".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris