nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El futur de l'escola en català ara en mans del Suprem

Una de les moltes imatges que hah circulat aquest dimarts per les xarxes socials.

Twitter

El futur de l'escola en català a les Illes quedarà en mans del Tribunal Suprem quan el Govern de José Ramón Bauzá presenti en els pròxims deu dies el recurs de cassació en contra de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) on declara nul el Decret que regula el Tractament Integrat de les Llengües (TIL).

Un cop el Suprem hagi rebut el recurs haurà de notificar si l'admet o no a tràmit -l'habitual és que s'acceptin tots- i començarà un llarg periple judicial que com a mínim durarà un any fins que el màxim ordre judicial emeti una sentència.

Paral·lelament, les acusacions, és a dir, STEI, FE-CCOO i UGT, tenen a partir dels vint dies de la publicació de la sentència poden demanar l'execució de la sentència i per tant, fer efectiva l'anul·lació del TIL. Això obligaria al Govern a treure amb caràcter d'urgència un nou decret per fer efectiva l'aplicació del TIL -com ja va fer el setembre de 2013- o bé deixar que el Decret de Mínims retorni a les aules. Però aquest escenari d'execució de sentència, es preveu poc probable, en tant que si el Suprem admet a tràmit el recurs de cassació no seria possible demanar una execució d'una sentència no ferma i recorreguda a l'alt tribunal.

Amb tot, la portaveu de l'executiu, Núria Riera, ha assegurat als passadissos del Parlament i en castellà que “el decret es pot continuar aplicant amb total normalitat” perquè no és una sentència ferma i és per això que ha volgut llençar a les famílies un missatge de “tranquil·litat”, perquè el Govern, per ara, no té un decret B sota la màniga i quan el Suprem hagi dictat sentència ells potser ja no hi seran al Consolat. El pla B ja no és necessari com ho va ser ara fa dotze mesos i la confiança en la lentitud del Suprem està de la seva part.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per res, fa mes de 6 anys

El Tribunal Suprem es qui va canviar la pena de Matas de sis anys i un dia per nou mesos ? ho veig fotut.
El T.S. politicament sempra es diferent del T.S.J.I.B. i com deia "la bombi " a l'un dos tres ¿porque será ?
Perque està a Madrit ?? foc, foc que te cremas.

Valoració:3menosmas
Per mallorquí, fa mes de 6 anys

molt bó, trollet

Valoració:-9menosmas
Per troll, fa mes de 6 anys

@ uajorno

estan desaparescuts.

Com es fatxum català a la micromani pancatalanista a la Plaça Major. 150? 200?

Valoració:-12menosmas
Per uajorno, fa mes de 6 anys

On són avui els trols?! Només un! Mesquins.

Valoració:12menosmas
Per Llibertat, fa mes de 6 anys

NO al TIL

Si al Trillingüisme

Valoració:-12menosmas
Per antelm, fa mes de 6 anys

A Espanya tot cau i penja.. INDEPENDENCIA

Valoració:14menosmas
Per satalaia, fa mes de 6 anys

Els mateixos PePerros ens estan donan la raó. La única solució és la independència. Si no ells sempre faran el que voldran i als demés que ens donguin ...
Independència, sí, sí.

Valoració:18menosmas
Per voro, fa mes de 6 anys

Ho torne a repetir, al País Valencià el PP no ha coplert més de 12 sentències desfavorables amb la seua política llingüística, de serveis socials i d'altres... si creiem que ací ho van a fer... cal seure i esperar... esperar a que ho incompleixquen, perquè per aquesta gent la justícia només és vàl·lida quan s'aplica a la resta...

Valoració:14menosmas
Per good bye spain, fa mes de 6 anys

I després parlen de legalitat? esper que els principatins ho tinguin ben clar i no fasin cas del que pugui dictaminar el tribunal constitucional. Endevant i cap a la independènica!!!

Valoració:15menosmas
Per Desvergonya a rompre!, fa mes de 6 anys

Amb quina santa barra es passen les sentències per la claveguera i, els mateixos, amenacen amb aturar una consulta democràtica amb una resolució judicial!

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris