algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

La UIB veu reafirmat el paper consultiu en matèria de llengua catalana amb la sentència

Imatge de la UIB d'aquest dilluns.

Tomeu Martí

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha emès aquest dimarts una nota en la qual mostra la seva conformitat amb el veredicte del TSJIB (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears) de declarar nul el Decret del Govern que regula el Tractament Integrat de Llengües.

A més, la UIB manifesta que aquestes sentències «reafirmen» el paper consultiu de la institució en matèria de llengua catalana atorgat per l'Estatut d'Autonomia.

Segons la UIB, «la motivació essencial per arribar a la resolució esmentada és la següent:»

1. El Decret TIL afecta la llengua catalana i la normalització d'aquesta llengua en l'àmbit educatiu. Per tant, incideix, de ple, en la funció consultiva que l'Estatut d'autonomia reconeix a la Universitat de les Illes Balears (article 35 de l'Estatut d'autonomia).

2. Atesa l'afirmació anterior, la funció consultiva que confereix l'article 35 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears a la UIB feia necessari que la nostra universitat emetés un informe preceptiu en el procediment de tramitació del Decret TIL.

3. El fet que en el procediment esmentat no es demanàs l'informe que és considerat preceptiu per l'òrgan judicial implica que el Decret TIL sigui declarat nul de ple dret, de conformitat amb les previsions de l'article 62.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú.

Finalment, la Universitat recorda que també el Parlament confirmà recentment la funció consultiva de la UIB en totes les qüestions referents a la llengua catalana, fet que la institució ha reivindicat en nombroses ocasions atès el seu caràcter científic i acadèmic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maggy2, fa mes de 6 anys

M'ha agradat molt que el punt que ha provocat la sentència de nulitat hagi estat per la manca de consulta a la UIB. Des de que ha entrat el govern d'en Bauzá han fet menyspreu de la nostra Universitat i, d'aquesta manera, han fet menyspreu de l'educació, la cultura i el nostre poble.
El fet que la nulitat ja s'hagi produït per la part formal del decret i d'acord amb la normativa vigent el tribunal no ha pogut passar a debatre la part sustantiva de la demanda. Això em sap greu perquè m'hauria agradat saber què en pensa el tribunal del contingut del decret; no ha pogut ser però és una gran passa endavant i una recompensa per a totes aquelles persones que hem lluitat en defensa de l'educació dels nostres fills.

Valoració:0menosmas
Per Catalineta, fa mes de 6 anys

I els del Sírculo, la Fundació Jaume Tersero... i tots aquests frikis que s'havien autoadjudicat el paper de sants defensors i pontificadors del báleà on són? Han dit alguna cosa ja?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris