muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Els sindicats demanaran que s'executi provisionalment l'anul·lació del TIL si l'executiu s'enroca

El sindicat STEI-i, una de les parts a les quals el TSJIB ha donat avui la raó en el seu contenciós amb el Govern sobre el TIL, espera que es formalitzi la reacció de l'executiu en forma de recurs de cassació al Tribunal Suprem (TS).

Si Bauzá s'enroca i això finalment es produeix, fonts de l'STEI asseguren que els sindicats podran sol·licitar l'execució provisional de la sentència, atès el fet que en aquest moment els jutjats ja els ha donat la raó.

En tot cas, el sindicat demana al Govern que actuï amb responsabilitat, que executi la sentència, i que aquesta nova evidència de la inviabilitat del TIL sigui una primera passa cap al consens per cloure el conflicte educatiu.

Aquest sector ha rebut amb satisfacció el pronunciament de l'alt tribunal balear, però a la vegada mostren prudència i no volen oferir gaires detalls de l'estratègia que seguiran abans de mantenir una trobada tècnica amb l'equip de missers que els assessora per examinar la sentència en profunditat.

La mateixa tasca realitzen els serveis jurídics de la Federació d'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT), però abans i tot d'acabar-la ja han demanat la dimissió de tot el departament d'Educació, en haver-se demostrat un altre pic la seva incapacitat i manca de consens en una matèria sensible com l'educativa.

Crida al consens
D'altra banda, un altre dels denunciants, la Federació de l'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO), ha volgut fer una crida a la normalitat, alhora que exigia al Govern “el mateix que el TSJIB i la totalitat de la comunitat educativa: consens”.

En aquest sentit, FECCOO reconeix que l'Executiu té ara la possibilitat de seguir la via jurídica recorrent-ho al Suprem, però afirmen que “hi ha coses que només el consens és capaç de curar”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris