algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El TSJIB anul·la el decret del Govern que regula el TIL

D.M.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat avui tres sentències en les quals accepta els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i declara nul el Decret del Govern que regula el Tractament Integrat de les Llengües (TIL) als centres docents no universitaris de l'arxipèlag.

Totes tres decisions han estat avalades pels cinc magistrats de la sala contenciosa, sense cap vot particular, i coincideixen a assenyalar que el Govern va eludir la seva obligació de sol·licitar un informe a la UIB malgrat que l'Estatut d'Autonomia consagra a la institució universitària com a òrgan consultiu preceptiu en tot el referent a la regulació de la llengua catalana.

Les sentències, contra les quals es pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem, també accepten l'argument dels sindicats recurrents que el Govern va presentar una memòria d'anàlisi d'impacte normatiu que resultava insuficient per justificar l'aprovació del decret.

El TIL, implantat des de l'inici del passat curs escolar per establir l'ensenyament de català, castellà i anglès a parts iguals, trencant la vehicularitat de la llengua pròpia, ha estat la principal causa del conflicte entre la Conselleria d'Educació i bona part de la comunitat educativa.

Recorreran
Sobre això, la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha confirmat que recorreran la sentència que declara nul el Decret del Consell del Govern aprovat l'abril de 2013, i ha anunciat que aquest curs se seguirà aplicant el TIL.

D'aquesta manera, Riera ha volgut donar «un missatge de tranquil·litat» als pares i alumnes, en confirmar que el TIL continuarà aquest curs a les aules, ja que «la sentència no anul·la ni suspèn l'aplicació del trilingüisme». Segons la també portaveu del Govern, la decisió del TSJIB «no qüestiona el fons del trilingüisme sinó les qüestions procedimentals».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per talibauzán de rejilla, fa mes de 6 anys

Au, madrileñufet engominat, tira cap a Espanya!
Ets un fracassat. Si no pots anar per enlloc! Pertot arreu la gent t'escridassa!
Per aquí, no hi tens cap feina!
No t'hi volem! No ho veus?
ARRUIX DE MALLORCA!
ELS ALUMNES MALLORQUINS, PARES, MARES I MESTRES HEM TRIOMFAT.
I TU HAS PERDUT.
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:4menosmas
Per Mallorquins, fa mes de 6 anys

Sense sa mobilització de mestres, pares, nins i gent mai s'hagés retirat el TIL. Continuam lluitant!

Valoració:5menosmas
Per Biel, fa mes de 6 anys

Només ens queda esperar a veure quina la fan ara. Ells tenen el poder, ells comanen una dictadura, i sinó, jutges al soib. Però passi el que passi durant aquests 5 dies de recurs, la veritat es que jo avui m'he despert feliç, de veure com un manat de "polítics"(entre cometes, perquè un no pot ser mecànic si mai ha vist un motor, no?), surten derrotats per enèsima vegada dels jutjats. Veure que surten amb rialla falsa d'un bar d'Alaró, avergonyits per el ridícul que fan dia si i dia també, me ompli d'alegria. ALGUNA COSA ESTA CANVIANT. Ens durà temps, però si seguim lluitant com ho han fet els docents de les illes, arribarà el dia que ens aixecarem per anar a treballar amb un somriure d'orella a orella. Enhorabona a tots els docents que es mantenen drets davant tots els obstacles que els posen aquests dictadors. EL FORNER QUE FACI EL PA; EL FARMACÈUTIC A LA FARMÀCIA.

Valoració:5menosmas
Per vaya cagada, fa mes de 6 anys

no se pueden hacer las cosas asi , la logica es aplastante es necesario el pàrendizaje de una tercera lengua , ás si es el ingles , pero si se hace hagamoslo bien , los politicos están para gobernar por el bien comun y para esto tienen los mecanismos que da la ley . por dios hagamos las cosas bien , toto esto del TIL solo ha generado crispacion y uso politico de unos y de otros parece que sirve para hacer humo y que no se vea otras realidades más devastadoras como son la crisi , la corrupción .
pero algo queda manifiesto y es que hay que aprender INGLES

Valoració:0menosmas
Per anglès a espanyistan també, fa mes de 6 anys

Els espanyols són els qui van més enrere en domini d'anglès de tot Europa. Per què no s'apliquen a ells la seva pròpia medicina i ens deixen als mallorquins en pau?
Qui putes s'han cregut ser els hispalibans per fer-nos sermons? Au, que se'n vagin a emprenyar a ca seva!
ARRUIX DE MALLORCA!
BARCO DE REKHILLA!

Valoració:11menosmas
Per angles , si trilinguisme tambe, fa mes de 6 anys

queda clar angles sía , trilinguisme tambe , perque a balears tots som bilingues i a prtir de ja amb til o sense til serem trilingues , con la venia de Dios i si déu vol de tots els partits d´aquesta illa . ANGLES SÍ

Valoració:-10menosmas
Per Maria Antònia, fa mes de 6 anys

En el meu centre, per una sola vegada intentàrem fer classe en espanyol.
I ens sentírem tan ridículs, que ens posàrem a riure amb els alumnes. No ho hem ni intentat més: oralment, sempre en català!
I és que als mallorquins, si hi ha immigrants, sí que ens surt parlar-los castellà. Però entre noltros, ho trobam massa ridícul.
Aquesta galtada als talibans del TIL ens anima a continuar el nostre camí: deixar SENSE EFECTE les imposicions feixistes.

Valoració:20menosmas
Per mallorquina, fa mes de 6 anys

Què putes diu la "otra forasterina"? Que li agrada dur un "pito en la boca"? Xerra bé, que no t'entenem en aquest fòrum!

Valoració:5menosmas
Per Catalineta, fa mes de 6 anys

Ara, m'encanta la política de "doble rasero" del PP: la llei de l'avortament la tiren enrere perquè no hi ha prou consens social (bé, això és un eufemisme per no dir que ara no els interessa electoralment) i el TIL, que només ha creat oposició i conflicte en el món educatiu, que ninguna entitat competent en temes pedagògics o lingüístics recolza, que la llei ha declarat nul... ens l'hem de menjar en patates pels seus sants coll...?? No tenen vergonya ni dignitat, dimissions ja!!!

Valoració:27menosmas
Per juanamari sex symbol trepitja, fa mes de 6 anys

Ara sí que en menjaré, de sabrosas galletas de Inca per llevar-me s'estrés i sa nerviada que me rosega! Ara sí que me cuidaré es cuerpo!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris