muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

MÉS diu que Company vol convertir Cabrera en un altre Tagomago

6638

MÉS ha considerat que el govern Bauzá vol convertir cabrera en un altre Tagomago.

Arxiu

El Grup Parlamentari MÉS ha considerat que Gabriel Company, conseller de Medi Ambient i Territori, vol convertir Cabrera en un altre Tagomago. La formació ecosobiranista se suma així a les crítiques llançades per les entitats ecologistes, que han rebut amb “estupefacció” la proposta de Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de Cabrera.

La formació política considera que el document, presentat pel Govern a la darrera reunió del Patronat, hauria de vetllar per la protecció i dels valors del Parc Nacional de Cabrera. “No hauria de convertir aquest espai protegit i emblemàtic en una altra destinació turística”, ha afirmat el diputat David Abril.

El diputat, que ha formulat preguntes al conseller i ha sol·licitat documentació via parlamentària, recorda que “propostes com dur animals domèstics, promoure espectacles al moll principal, o deixar fondejar grans embarcacions, són del tot incompatibles amb el nivell de protecció que té Cabrera, i van contra la normativa existent en matèria de parcs”.

Abril ha considerat que el PP i el Govern “insisteixen a entendre aquest espai a preservar com una font d’ingressos”. “I això no és un illot privat, com Tagomago: és una illa declarada Parc Nacional, de titularitat pública i amb el màxim nivell de protecció ambiental, per la qual ha de vetllar l’Administració”, ha recordat el diputat.

Gestió adaptativa
Per part seva, el GOB ha assegurat que la Conselleria reinterpreta “al seu gust” el terme gestió adaptativa, encaminat a un model de gestió dinàmica dels ecosistemes per adaptar-los als canvis ambientals. Aquesta categoria està encaminada a millorar l'estat de conservació dels hàbitats.

El grup ecologista ha considerat que amb el nou model de gestió de parcs i reserves que du a terme la Conselleria la conservació i el seguiment de la biodiversitat “passa a jugar un paper marginal”. També ha considerat que el model obri la porta “a nous usos públics que en la majoria d’ocasions generaran més pressió sobre els valors naturals”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris