algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els directors d'infantil i primària reiteren el rebuig a les polítiques de Bauzá

Una pintada en defensa dels docents i de la vaga del 15 de setembre.

J. Morey

Els directors dels centres públics d'educació infantil i primària d'ADIPMA ha assegurat que no estan d'acord amb la política educativa de la Conselleria d'Educació. Els directors, que formaren part dels serveis mínims, han volgut respondre a la Conselleria que assegurà que els docents que no van fer vaga donen suport a les polítiques de Bauzá.

Els directors, que qualifiquen de “caòtica” la situació que viuen els centres, han recordat que molts de centres educatius “no tenen els seus projectes TIL aprovats”. A més, es queixen que s'han hagut d'assabentar pels mitjans de comunicació del cessament dels inspectors interins.

Els directors també han assegurat que les instruccions per a aquest curs “no tenen en consideració” les directrius de la LOMQUE, que enguany es comença a aplicar als nivells de 1r, 3r i 5è. Aquest fet, segons els docents “genera incertesa” perquè el nou currículum es publicà el juliol.

Els directors han considerat que la convivència de dues lleis i del TIL fa que a l’hora d’elaborar els horaris “es produeixin moltes discrepàncies i que els criteris pedagògics hagin de passar a darrer terme”. Finalment, també volen denunciar que “la manca d’actitud negociadora dels representants de la Conselleria cap als equips directius i cap a tota la comunitat educativa en general”.

No a la imposició
Els directors han considerat que l'experiència ens ensenya que “els projectes educatius que neixen des de la imposició, a base de decrets i lleis i que no compten amb el suport dels professionals que els han de desenvolupar són projectes que tenen moltes probabilitats de fracassar”.

Els equips directius, per tot això, “no estan d’acord amb la política educativa” del Govern Bauzá i, una vegada més, demanen als seus representants, “un diàleg real, consens i respecte a l’autonomia pedagògica, d’organització i de gestió, així com autonomia per elaborar, aprovar i executar un projecte educatiu i lingüístic que tengui en compte les característiques de l’entorn social i cultural dels centres, tal com s’està fent a totes les escoles de les Illes Balears”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ANTI ESPAÑOLUFO, fa mes de 6 anys

Els espanyolufets estan estupefactes davant la nostra resistència.
RESISTIR ÉS VÈNCER!
FORA LA FEIXISTARRA DICTADURA ESPANYOLISTA DELS TILibans d'en talibauzán!
Renegats i invasors ARRUIX DE MALLORCA!

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

¿Los directores? ¿Qué directores? ¿Todos? ¿Cuántos?

Valoració:0menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (21-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:5menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 6 anys

Y vuelta la burra al trigo, estos catalufos aburren a las amapolas...

Valoració:0menosmas
Per Por, fa mes de 6 anys

Molt suaus els directors. Qualque actuació puntual, molt corporativista i poc verd. Cert que tenen por de ser expedientats, però com molts de docents. Per a mi, globalment, no han estat a l'alçada. Si haguessis dimitit en bloc, la conselleria hauria tengut un bon problema però... Han cercat mil excuses ("responsabilitat", "amor al seu centre"...) per no amollar la cadira. I ho sent, perquè alguns eren gran professionals, no obstant això, m'han decebut.

Valoració:7menosmas
Per BOCOTIL, fa mes de 6 anys

Un curset més de boicot a l'assalt nacionalista foraster antimallorquí dels TILibans del madrileñufo talibauzán: llibres en foraster com es temps d'en franco però ni puta cas: explicació en mallorquí (com feim al meu centre) i, el mes de maig, DEROGACIÓ FULMINANT del TILufo antimallorquí i ultraforaster i REIMPLANTACIÓ IMMEDITA DEL DECRET DE MÍNIMS
Mallorca és nostra!
No dels feixistes forasters!

Valoració:10menosmas
Per a ciutadana 2, fa mes de 6 anys

Ho sabem, no basta, però per aquí es comença.

La següent passa és la insubmissió!

Valoració:10menosmas
Per Ciutadana 2, fa mes de 6 anys

Ui! Que en són de valents els directors amb aquestes afirmacions!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris