algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Una nova carta d'Educació a les famílies lloant l'aplicació del TIL remou indignació

Camps dialoga amb unes camisetes verdes a la Nit de l'Art.

Veus de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) i del grup parlamentari MÉS han criticat l'última carta que la Conselleria d'Educació ha adreçat a les famílies i en la qual el Govern segueix propagant les virtuts del trilingüisme.

D'una banda a FAPA qualifiquen la comunicació de "publicitària" i la critiquen perquè, segons el seu parer, trasllada una visió partidista de la situació educativa de Balears, i a més lamenten que taca potser d'una forma irreversible un organisme que fins ara era independent, l'Institut d’Avaluació de la Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE), en qüestió pels resultats sobre la introducció del TIL.

FAPA censura el to de cordialitat de l'Executiu en la missiva, un to que no entenen enmig de l'actual conflicte educatiu. “Aquesta Conselleria o ja no sap el què es diu o ens ha pres per beneits. Potser ells viuen a l’Olimp i nosaltres som pobres mortals”, assegura la junta directiva.

Finalment, els representants dels pares conclouen que els resultats acadèmics presentats com a oficials no evidencien el que vol fer-nos creure la Conselleria, per moltes cartes que envii o rodes de premsa que organitzi, i creuen que amb aquestes situacions hi ha risc que es formi una opinió distorsionada en relació a la realitat dels centres.

Amagar informació
Així mateix, els econacionalistes de MÉS veuen inacceptable que la Conselleria adreci cartes basades en "estudis acientífics o paracientífics", que enganyen i manipulen l'opinió de les famílies.

Així, el diputat Nel Martí critica que la Conselleria amagui informació sobre matèries no lingüístiques, i explica que les dades reals indiquen que el nivell de coneixement d’anglès no ha millorat, mentre el nivell de català ha empitjorat.

“La nostra lamentable consellera Joana Maria Camps ens ha ofert aquesta setmana una altra de les seves mostres d'incultura en afirmar al Parlament que la llengua que es parla al País Basc és ‘l'euskadi’. Ara tothom en fa befa, però potser ningú ha reparat en allò que és més greu: Camps ha anat a cercar d'exemple un projecte de trilingüisme totalment oposat al TIL que ens està imposant”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bel Mestre, fa mes de 6 anys

Consellera no m'envii més cartes, només vull que m'envii una carta, la de la seva DIMISSIÓ.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris