algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L’OCB i el Grup Blanquerna acomiaden Josep Maria Magrinyà, un dels “imprescindibles”

6572

Magrinyà, entre la resta d'impulsors del Grup Blanquerna.

Joan Lladó

L'Obra Cultural Balear ha lamentat aquest dijous la mort de Josep Maria Magrinyà, a qui han qualificat com “una de les persones irrepetibles i imprescindibles del moviment cultural a Mallorca durant la segona meitat del segle XX”.

La mort de l'activista als 93 anys ha estat una dura notícia per a l'entitat, que ha fet arribar el seu condol a tota la família i especialment a la seva dona, Francesca Bosch, de qui diuen que “formava un tàndem irrepetible amb Magrinyà en defensa de la llengua, la cultura i el país”.

Josep Maria Magrinyà (Barcelona 1921 - Palma 2014) va ser un dels impulsors del Moviment Escolta a Mallorca, projecte en què va estar implicat entre els anys 1965 i 1977. Soci de l’Obra Cultural Balear des del 1965, va participar activament en el seu funcionament intern des de mitjans dels 80 fins a la seva jubilació.

Va ser membre, entre el 1985 i el 1986, del secretariat tècnic de la Comissió Territorial de les Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana; membre, entre 1987 i 1995, del secretariat de l’OCB; i secretari de redacció, del 1988 al 1995, de la revista cultural El Mirall, vinculada a l’OCB.

L’any 1985, juntament amb Francesca Bosch i Climent Garau, va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l’estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca i la formació dels joves des d’una perspectiva cristiana i de progrés, una de les entitats que més han fet per sensibilitzar les noves generacions a favor dels drets nacionals.

El Grup Blanquerna plora la mort de Josep Maria Magrinyà
El Grup Blanquerna plora la mort de Josep Maria Magrinyà, una de les persones que contribuïren l'any 1985 al naixement de l'entitat.

Magrinyà va ser "un enamorat de Mallorca, va treballar incansablement per la dignificació de la llengua catalana i la cultura pròpia i va ser una de les persones que més va ajudar a créixer i formar-se a diverses generacions de joves, tant des de la seva implicació en el moviment Escolta, com des de l'Obra Cultural Balear o el mateix Grup Blanquerna".

L'entitat ha volgut fer públic el seu condol cap a la família d'en Josep Maria i en especial cap a la seva esposa, na Paquita Bosch, amb qui va compartir tants d'anys d'amor i compromís.

Ben aviat el Grup Blanquerna anunciarà iniciatives destinades a mantenir viva la memòria d'aquesta persona exemplar que tant ha aportat a la seva estimada Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris