algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'esquerra veu criminalització de la protesta en la sentència per l'ocupació de la Conselleria

Palma local juicio 44 encausados por conselleria de educacion fotos Teresa Ayuga

T. AYUGA

Distintes veus de l'esquerra coincidiren ahir a qualificar d'excessives les mesures imposades als estudiants que l'any 2012 ocuparen pacíficament la seu de la Conselleria d'Educació.

D'una banda, el grup MÉS reiterà la solidaritat amb els 44 joves condemnats, i mostrà alleugeriment pel que fet no hagin d'ingressar a presó per un tema com aquest.

“Ens alegram que aquests al·lots i al·lotes no entrin a presó, que era el que demanava l’acusació particular, exercida per l’advocacia del Govern, cosa que trobàvem un excés absolut. Tot i això, haver imposat una multa de 30.000 euros a un grup d’estudiants, alguns menors aleshores, per ocupar pacíficament la Conselleria d’Educació ens sembla excessiu”, declarà el diputat David Abril.

Els ecosobiranistes consideren evident “l'afany desmesurat” dels populars de criminalitzar els moviments socials i les protestes contra les seves polítiques, i critiquen que els conservadors hagin usat aquest tema durant molt de temps com una mena de cortina de fum per a “tapar” les retallades i la imposició de la seva política educativa.

Els al·lots i al·lotes que ocupen un edifici no estan fent cap mal, com tampoc fan cap mal els docents que fan vaga o que defensen el dret a l’educació d’altres maneres”, declarà Abril.

Funcionaris i recurs
Per la seva banda, Esquerra Unida (EU) tampoc no comparteix la sentència del tribunal contra els joves que ocuparen la Conselleria, en el sentit que els responsables de la Conselleria haurien d'haver fet el possible per a minimitzar els incidents i resoldre l’ocupació d’una manera més tranquil·la.

El PP de Bauzá està obsessionat a evitar les protestes i no dubta en reprimir-les amb tots els mitjans al seu abast”, asseguren al partit que coordina Manel Carmona, on també animen els estudiants condemnats a, si tenen la possibilitat de fer-ho, encara que sigui recollint donatius, a presentar recurs davant la sentència, per suposar un “precedent molt perillós contra la llibertat d’expressió”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ERGO, fa mes de 6 anys

Esta clar que el que han volgut fer és un castic exemplar.
Com quan abans, penjaven els caps tallats a l'entrada de les ciutats: Si te portes malament, te passarà això!!!

S'ha de demanar una rectificació.

Valoració:5menosmas
Per rater, fa mes de 6 anys

Vaja judici!
Acusador: l'Estat espanol
Jutges: l'Estat espanol
Víctima?:l'Estat espanol
Acusats: Joves nacionalistes.

Qui guanya?

Valoració:8menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Res queda con-dret a Españistan i es que manejan el poder i la justìcia estàn trebucads, això es de pena i de vergonya, ha ha, un estat de dret? serà pel nacionalisma espanyol.
Es va dir no fa molt que, els nacionalisma que ataca el nacionalisma català, es un nacionalisma molt mès ferotge que el nacionalisma que ataca, i molt mès violent, fan sabonera, i aixì i tot, els hi estam fugint de les mans.
A arribat l'hora de partir, qui viu amb locos, acaba loco.
Salut

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris