muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Camps creu que la llengua dels bascos és "l'Euskadi"

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, diu al Parlament que al País Basc parlen "euskadi"...

MÉS per Mallorca (Youtube)

Noves declaracions inquietants de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, al Parlament. Al ple d'aquest dimarts de la Cambra autonòmica, la cap del departament educatiu del Govern ha sorprès tothom en patir un lapsus i confondre el nom d'una llengua amb el del territori d'on és pròpia.

D'aquesta forma, la consellera menorquina ha parlat d''Euskadi' en comptes de l''eusquera' en el marc del debat parlamentari, en concret, defensant l'aplicació del trilingüisme del Govern, i reflectint-lo en l'exemple basc, on segons ha dit "es millora l'anglès, sense perdre ni l'Euskadi ni el castellà".

Immediatament, el comentari ha aixecat reaccions a les xarxes socials, entre les quals hi ha hagut la del sindicat STEI-i, que ha considerat que "la manera més clara que té Bauzá de mostrar que no li interessa l'educació és mantenir aquesta consellera".

Altres confusions i errades de Camps han estat molt comentades anteriorment, com la d'anomenar 'Trepitja' a l'informe PISA, o rebatejar el Museu d'Art Modern de Nova York com 'sa Moma'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bon atlot, fa mes de 6 anys

La consellera Camps segur que està molt enfeïnada programant els seus viatges a Menorca i no té molt arrelat el costum de pensar abans d'obrir boca. Llàstima que no hagi parlat mai amb un mallorquí, profesor d'euskera a l'Escola Oficilal d'Idiomes (EOI) de Pamplona, prou conegut pel domini de la sociología de l'euskera

Valoració:0menosmas
Per tornau-los votar!, fa mes de 6 anys

Tornau votar en talibauzán i sa sex symbol trepitja, renegadets! No passau gust que espanyistan ens foti 3.000 milions d'euros cada any?

Valoració:0menosmas
Per Alixendri, fa mes de 6 anys

Jaume Segura
Burra es fora ster en mallorqui es una somera
No hi ha molte de diferencia entre ses dues eqvuivocacions

Valoració:0menosmas
Per galileu, fa mes de 6 anys

Els seus votants són tan rucs com ella.

Valoració:1menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 6 anys

I que esperau d'una dona que creu que la mare de Deu nom Joana com ella...

Valoració:11menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Aquesta no atura! Geni i figura fins a la seva sepultura política!

Valoració:15menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (17-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:9menosmas
Per Pobleret, fa mes de 6 anys

Cultura pepera amallorquinada.Marca España. O simplement : terrossos espanyoleros

Valoració:23menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

Ses llengües no són pròpies dels territoris, són de ses persones. Una mateixa persona por tenir una, dues o més llengües com a pròpies, fer-les seves.

És aquest un principi fonamental per entendre que els nacionalistes que utilitzau sa llengua com a argument diferenciador del territori no teniu ni punyetera idea del que estau xerrant, perdent, com a conseqüència, tota la raó i la credibilitat. Com quan utilitzau la guerra de successió espanyola com a simbol de una suposada independència perduda.

No teniu ni punyetera idea del que xerrau.
La resta són palles mentals.

Valoració:-33menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

Qué burra.
Mira que no saber que se llama vascuence o vacongado......vaya tela.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris