algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

'Satisfacció' per la paralització de la reforma de l'avortament de Gallardón

6512

Reivindicacions el passat Dia de la Dona, atiades per la proposta de reforma del ministre Gallardón.

M.À.C.

Més per Mallorca ha mostrat satisfacció després de conèixer que el PP atura el projecte de reforma de la Llei d’Avortament ja que “la reforma hagués suposat un retrocés en els drets de reproducció de les dones”. 

La portaveu adjunta al Parlament, Fina Santiago, assegura que la seva formació s’alegra infinitament de que el PP hagi recapacitat i recorda “que la contrareforma ens hagués allunyat d’Europa”.

“El moviment feminista està d’enhorabona i ens felicitam d’haver participat d’aquesta lluita i ser part d’aquesta gran victòria”, manifesta la diputada de MÉS, qui també ha exigit al ministre Gallardón “que demani disculpes per haver criminalitzat el moviment en defensa de l’avortament lliure i gratuït”.

En l'opinió dels econacionalistes la notícia és positiva, en el sentit que la reforma amb què treballava el ministeri de Justícia hauria fet augmentar els avortaments clandestins, així com obligaria les dones a viatjar a l’estranger per poder exercir un dret que aquí ja no els seria reconegut.

“Esperam que només es torni a parlar d’avortament per anunciar que aquests s’han reduït arrel de l’aplicació de vertaderes polítiques públiques de sexualitat lliure i responsable”, sentencià.

D'altra banda, diversos grups antiavortistes i provida han llançat dures crítiques contra els governs central i autonòmic, per consentir que l'avortament se segueixi regint amb la llei de terminis que posà en marxa l'executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Tot i que a Madrid ningú no confirma ni desmenteix que el projecte estrella de Gallardón quedi aparcat a un calaix, fonts de l'Executiu central consideraren poc probable que la reforma de l'avortament arribi en l'últim Consell de Ministres que queda de l'estiu, un fet important en prometre el mateix ministre a finals de juliol que engegaria la seva reforma de l'avortament abans de començar la tardor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris