nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Dos mil docents fan tornar verd el Consolat

El 15 de setembre, segons dia lectiu del present curs escolar, l'escola mallorquina i formenterera convoca aturades contra la política lingüística i educativa del Govern. Concentració davant el Consolat de Mar.

dBalears (Youtube)

Les tres marxes verdes protagonitzades per més d'un milenar de docents que han sortit de la Porta del Camp, Plaça d'Espanya i Plaça del Tub de Palma han confluit davant el Consolat poc després de les dotze del migdia, mentre encara seguia arribant gent, per condemnar l'actitud d'una Conselleria d'Educació “aïllada”, i reclamant un pic més el relleu de la seva titular, la menorquina Joana Maria Camps.

Famílies senceres –malgrat els pronunciaments de federacions de pares poc partidaris d'emprar novament la vaga com a instrument de pressió- han acompanyat els ensenyants a una nova cita reivindicativa, la primera del nou curs que tampoc no es presenta amb gaire normalitat, atès el fet que el teòric inici de l'activitat lectiva ha estat substituït per una jornada de lluita al carrer.

En aquesta, el seguiment ha estat prou alt, segons han destacat els mateixos docents, que han donat per bones les xifres avançades pel sindicat STEI, i no han volgut entrar a valorar la decisió que a Menorca i Eivissa no s'hagin convocat aturades, ja que defensen que cada assemblea de centre és autònoma per escollir les accions que consideri oportunes.

Un altre pic, el color verd ha monopolitzat el carrer, i l'ambient reivindicatiu ha tornat a la seu de l'Executiu per demanar un canvi de la forma de fer i del contingut de les normes que regulen l'activitat als centres, a més de reclamar una negociació efectiva amb tot l'espectre de la comunitat educativa, sobre ítems conflictius, com la manca de recursos i les curtes plantilles, la saturació de les aules, o les dificultats de fer arribar les beques de transport i menjador a les famílies que les necessiten, tots expressats als diversos parlaments de membres de l'Assemblea i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), entre altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per mallorquina, fa mes de 6 anys

Els feixistarros espanyols estan desesperats i concagats davant tots els auguris de les enquestes, que pronostiquen que el madrileñufo talibauzán es pegarà una paparra de cal Déu. Per això intenten minoritzar el gloriós moviment nacional mallorquinista com a darrer cartutx a la desesperada, a veure si ens desmoralitzen.
Com el TIL, tot li surt per la culata al feixistum foraster: escampant merda contra en Pujol es pensaven desmoralitzar el moviment independentista i l'han reforçat

Valoració:0menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Eso son 1.800 más que en la micromani de frikis pancatalanistas de la Plaza Major

Valoració:0menosmas
Per descuentos en nómina, fa mes de 6 anys

Hay que descontarles del salario el día no trabajado. Creo que son 150 euros. Por lo tanto, 150 euros por 2.000 tios, son 300.000 euros que la Consellería de ninguna manera debe de pagar. Y suma y sigue. A ver si entran en razón.

Valoració:-5menosmas
Per antonia, fa mes de 6 anys

2000 persones jajajajjj , esteis ben acabats catalanistes , a n aquesta terra ja no pintau ni lo mes minim, sou com una pixada de puça dins un coto . Sa marea verde ha quedad en basiot de fanc , sou 4 moixos jajaJjjj . Balears lliura de catalanisma . D aqui un parell de mesos tendreu sa puntilla una altra majoria d el senyor molt honorable Bauza .

Valoració:1menosmas
Per ?, fa mes de 6 anys

Ensenyament exclusiu en català no és adequat per a un poble que xerra també en castellà i necessita anglès.
Les xifres casi que són nomes indicatives però això es nota que ha perdut força.

Valoració:-3menosmas
Per LA DIARREA DEL TSAR, fa mes de 6 anys

MÉS I MÉS MENTIDES PER PART DE NA TREPITJA. El moviment de defensa de l'escola mallorquina ha fet pública una mostra del seguiment de la vaga a 113 centres de Mallorca. L'Assemblea ha publicat aquestes dades per desmuntar una altra vegada les mentides d'una conselleria opaca i poc transparent, massa donada a manipular dades i a canviar de criteris. Meam si na trepitja és capaç de fer públiques les dades centre per centre. El secretari don Guillermo Estarellas, confon el silenci amb el fet que li donin la raó.

Valoració:3menosmas
Per mallorquina, fa mes de 6 anys

Lladrau, lladrau, cans espanyolufoides, que així no aconsegureu imposar quatre capsdefava el règim talibauzán madrileñufo a tota una majoria silenciosa que no us ha votat...
El vostre odi a Mallorca és la nostra alegria i el nostre entusiasme per la llengua, la cultura i l'escola mallorquina.
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Valoració:0menosmas
Per mallorquin, fa mes de 6 anys

Ladrad, ladrad perros catalufoides que asi no vais a conseguir imponer cuatro catetos el régimen taliban catalufo a toda una mayoria silenciosa ....

Valoració:0menosmas
Per Esparrall, fa mes de 6 anys

He escrit fa unes hores el tercer comentari d'aquest debat i a hores d'ara duu 28 vots negatius. Cap altre comentari en duu tants, ni tan sols els escrits per provocadors espanyolistes. Dec haver dit una veritat massa dolorosa. Estaria bé que els docents aprenguéssiu a destriar les veus crítiques dels veritables enemics de l'ensenyament i l'educació. De moment, feis el joc a la Conselleria.

Valoració:-3menosmas
Per anti madrileñufet, fa mes de 6 anys

El moviment feixistoide espanyolufoide està que fa foc...ja que no s'esperaba que enguany continuàs més viva que mai la mobilització en defensa de l'escola mallorquina...quina nova garrotada en tota regla...que continuï la lluita, que les gaviotes carronyeres renegades i invasores estan que tremolen de ràbia... acostumades que aquí tothom parava el cul.
Estan estupefactes... ho veuren i no ho creuen...
ENDAVANT, MESTRES!
ENHORABONA PER AQUEST NOU ÈXIT DE MOBILITZACIÓ!
BRANCA SENSE ATURALL A LES GAVIOTES CARRONYERES RENEGADES!!!!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris