algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern qualifica el creixement del 0,8% de “salt quantitatiu”

6483

L'informe elaborat pel Govern assegura que el creixement econòmic de Balears "s'accelera".

Arxiu

Joaquín García, conseller d'Economia i Competitivitat, ha qualificat de “salt quantitatiu important” el creixement de l'economia de Balears en un 0,8% interanual fins a juny, amb valors positius a totes les illes.

L'acceleració del creixement de l'economia balear en el segon trimestre de l'any és la principal conclusió de l'informe “El moment econòmic de les Illes Balears”, publicat aquest dissabte per la Direcció General d'Economia i Estadística.

Segons l'informe, totes les illes registren valors positius fins a juny i Mallorca, Eivissa i Formentera doblen els increments de l'any passat en el mateix període. Les Pitiüses tornen a registrar el dinamisme econòmic més gran amb un creixement del 2,2%.

A Mallorca la taxa de creixement interanual del PIB, a preus constants, ha augmentat fins a un 0,5% en els primers sis mesos de l'any, després de registrar una pujada del 0,2% en el mateix període de 2013. Menorca, ha aconseguit el 2014 la mateixa taxa que Mallorca.

García ha assegurat que les dades són “molt encoratjadores”. “Continuen demostrant, conjugant-se amb altres indicadors, que la nostra economia comença a agafar una contundència i canvii de tendència important”, ha afirmat.

El representant del Govern ha manifestat que l'economia “s'ha activat, en aquest segon trimestre, de manera molt notable”. “Estam parlant d'un trimestre en què encara no ha entrat la temporada més important en l'àmbit econòmic, que és juliol, agost i setembre, on l'activitat assoleix la seva màxima expressió”, ha advertit.

L'informe recull, a més, que el dinamisme empresarial manté una tendència a l'alça, circumstància rellevant segons l'opinió del conseller perquè “els empresaris són els que mouen l'economia i generen ocupació”. “Tots els sectors estan donant evidència d'activitat i de generació d'ocupació”, ha matisat.

El conseller també ha assegurat que les mesures econòmiques adoptades pel govern Bauzá durant aquesta legislatura “estan donant resultats”. “Existeix confiança en el teixit empresarial i en el consumidor, que hem de continuar reforçant” ha afegit.

Sectors econòmics
L'informe econòmic recull el descens de l'atur en un 10,2% interanual l'últim mes, amb baixades a totes les Illes: Menorca (-14,4), Mallorca (-10,3%), Eivissa (-6,7%) i Formentera (-4,7%).

En l'àmbit turístic, Balears és la comunitat que registra l'ocupació hotelera més gran de l'Estat i la despesa acumulada pels visitants assoleix els 6.238 milions d'euros. Augmenta un 6,6% l'arribada de passatgers, un 9,5% en el cas dels vols estatals.

La construcció modera les caigudes trimestre a trimestre i augmenten els treballadors del sector. La licitació oficial d'obres manté un ritme de creixement: fins a juny hi ha hagut obra pública per un valor de 74,4  milions d'euros. L'informe recull que el PIB industrial baixa més d'un punt i que les exportacions han augmentat un 25,2%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris