nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El GOB creu que l'abocament d'aigües brutes sense tractar a Cabrera és sistemàtic

L'esquerra i l'ecologisme han criticat durament els vessaments d'aigües residuals.

R.L.

L'atac del conseller Biel Company als activistes del GOB per la seva denúncia a la gestió de les aigües brutes que es produeixen a la part terrestre del Parc Nacional de Cabrera sobtà ahir, tant a dins com a fora de l'organització ecologista.

Mentre el membre del Govern interpretà que algú a Cabrera vol malmetre la seva imatge pública, fonts de l'entitat verda veuen més aviat com una excusa aquesta postura, per voler justificar sense arguments que des de fa temps les coses no es fan bé a l'arxipèlag protegit.

Els activistes destaquen que fins ara l'abocament passava desapercebut, però el trencament d'una canonada el féu ben evident, i remarquen que la Conselleria no aborda el problema, sinó que segueix defensant una gestió i unes metodologies que l'agreugen.

La problemàtica s'ha complicat encara més amb l'obertura del refugi a Cabrera, pel consegüent augment de la càrrega humana al parc.

Per això, en els dies passats el GOB s’adreçà al departament de Company per a reclamar tota casta d'informació sobre la gestió de les aigües residuals, perquè segons la informació que manegen allò que es genera a les instal·lacions del port i del campament no rep tractament de depuració més enllà de la trituració dels sòlids.

A més, volien esclarir si com creuen, les aigües s’aboquen dins la badia del port a través de diferents emissaris submarins, un fet que de confirmar-se seria absolutament “lesiu” per aquest valuós paratge natural.

Per al GOB, aquest sistema de depuració no és el més eficient, i creuen que és important tenir les dades del control de paràmetres físic-químics i biològics de l’efluent abocat, per poder saber amb exactitud com afecta aquest a l'ecosistema marí i les espècies que l'habiten, a banda de fiscalitzar amb base científica la tasca de les autoritats que en principi han de garantir-ne la protecció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris