algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Tuïts geolocalitzats mostren una "V", segons investigadors de la UIB

Imatge de l'IFISC (CSIC-UIB).

IFISC (CSIC-UIB)

La "V" catalana s'ha dibuixat amb clarament en un mapa a través de tuïts geolocalitzats des d'una hora abans de l'inici de la concentració prevista amb motiu de la Diada de Catalunya. Així ho ha comprovat un equip d'investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB) integrat per Antònia Tugores, José Javier Ramasco i Pere Colet, especialitzat en l'anàlisi de dades de xarxes socials.

Els investigadors han descarregat tuïts geolocalitzats tuitejats a la zona de Catalunya durant cada hora al llarg del dia d'avui, 11 de setembre, i els han representat sobre un mapa. No s'ha fet cap tipus de preselecció sobre la base de hashtags o paraules clau, únicament per localització geogràfica. Les dades són directes i no procedeixen de valoracions o estimacions ni tampoc han estat processades posteriorment.

Prèviament es va dur a terme el mateix procés el dia d'ahir (10 de setembre) de manera que es pogués comparar la diferència amb el dia d'avui. En aquest sentit, s'observa que el nombre total de tuïts enviats augmenta de forma significativa passant dels 500 tuïts per hora, d'ahir als 2.065 tuïts entre les 15:00 i 16:00 hores.

Els mapes horaris mostren la concentració de tuïts entorn dels carrers triats per a la Via Catalana 2014 fins i tot una hora abans de l'hora prevista d'inici (17:14 hores). Vegeu el mapa amb les dades obtingut entre 15:00 i 16:00 hores.

El mapa de la franja horària de les 16.00 a les 18.00 hores mostra la V completament dibuixada als carrers de Barcelona. (Vegeu mapa)

Les dades de tots els mapes estan disponibles a:
http://ifisc.uib-csic.es/humanmobility/viacatalana2014/index.html

Aquest estudi s'emmarca dins d'una de les línies de recerca de l’IFISC que té per objectiu l'anàlisi de mobilitat humana en entorns urbans i pot considerar-se com un exemple de com els esdeveniments socials impacten en l'activació de la mobilitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

La nostra nació és a prop d'existir!!! Visca! !

Valoració:2menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Pues bueno,pues vale, pues me alegro,oiga. ¿Tan importante es eso?

Valoració:0menosmas
Per campos, fa mes de 6 anys

I aquestes pardalades són noticia?

Valoració:-3menosmas
Per Ningú no el pot parar, fa mes de 6 anys

SALTAMARTÍ
Ninot
que porta un
pes a la base i que,
desviat de la seva posició
vertical, es torna a posar dret.

El poble.
Joan Brossa

Valoració:0menosmas
Per mike donovan, fa mes de 6 anys

Desde Mallorca todo nuestro apoyo a los catalanes que se manifiestan por la reposición de la serie V.

Pero la original, eh? La de los lagartos con efectos ochenteros de los buenos buenos. Nada del bodrio de remake que emitieron hace unos años...

Valoració:-1menosmas
Per Peixet, fa mes de 6 anys

Great!

Catalunya amb Força!

Valoració:7menosmas
Per Cansat, fa mes de 6 anys

Mallorquí ???... A qui vols enganyar ?
La ferum que fots de funcionari a sou de l'imperi, i especialitzat en embrutar els digitals de parla Catalana fa caure d'espatlles.

Valoració:5menosmas
Per res, fa mes de 6 anys

Com els emprenya voure la capaçitat de organitzaciò i le convicciò per les cosas ben fetas del poble català, hahahaha, es que no ho podan soportar els destrempa,hahahaaaaaaaaa,ordre i empenta, tots junts fent pinya com els castallers, això es l'esperit català,hahahahaaaaaaaaaaaaaaa.

Valoració:11menosmas
Per Cansat, fa mes de 6 anys

Tant de bo Illencs i Valencians, se'n adonin d'una puta vegada, que junt el principat de Catalunya, som les ultimes colònies castellanes del Mediterrani..Penseu que sense aquestes tres mamelles, la gegantesca, inútil, i ociosa casta de l'alt funcionariat madrileny (vegeu la vergonyosa censura d'una novel·la històrica com Victus) que es reprodueix de pares a fills per tots els racons dels ministeris i negociats, haurien d'anar a pasturar cabres.

Valoració:14menosmas
Per Qui no se'n recorda!?, fa mes de 6 anys

V invasion extraterrestre. Més trobarem un lagarto menjant rates a les Rambles!

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris