algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Illescena acusa el Govern d'abandonar les arts escèniques

6372

El sector qüestiona el compromís del Govern amb el teatre. El 2012 l'única companyia illenca que representà l'arxipèlag a l'esdeveniment de Tàrrega fou 10 cèntims.

R.C.

L'Associació d'empreses Balears d'Arts Escèniques, Illescena, acusa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de tenir una «nul·la intervenció» en les arts escèniques i de preveure un «inexistent» pressupost a aquest sector.

En una missiva enviada al secretari d'Educació, Guillem Estarellas, davant les dificultats que han trobat per a reunir-s'hi, Illescena ha criticat també la «ridícula participació» del Govern a la Fira de Tàrrega, assenyalant que aquest tornarà a ser l'únic esdeveniment amb visibilitat on participarà enguany el departament de Cultura del Govern.

La carta recorda que fa anys que el sector teatral professional balear ha reclamat un canvi radical en la forma de fomentar la participació de les illes en les fires d'àmbit estatal i especialment en la forma en la qual ho fa la Conselleria a l'única fira a la qual assisteix, que precisament és la de Tàrrega.

Des del seu punt de vista, l'aparador que presenta anualment Balears és «impresentable» i arriba a ser «contraproduent» per donar una imatge «deixada» del sector.

Els empresaris teatrals lamenten que l'única activitat del departament de Cultura del Govern reservi amb prou feines «un parell de milers d'euros» per participar a una sola fira, i que això es faci amb un procediment i una estratègia del tot qüestionables.

«Resulta incomprensible que, a més, tot es faci sense rebre ni escoltar el sector afectat», conclouen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris